Un edifici de Cornellà, Premi Construmat 2024 a la sostenibilitat

És un conjunt de 85 habitatges socials fets en el solar que havia ocupat l’emblemàtic cinema Pisa

Construmat ha lliurat ahir dimecres els seus premis a la innovació i la sostenibilitat i, en aquesta edició, els principals guardonats han estat un conjunt de 85 habitatges socials de Cornellà de Llobregat i una residència d'estudiants de Heilderberg (Alemanya).

Captura de pantalla 2024 05 23 a las 12.35.42

El projecte vencedor, construït al solar que havia ocupat l’emblemàtic cinema Pisa al municipi baixllobregatí, és un edifici de cinc plantes amb estructura de fusta, que es recolza sobre una planta baixa amb estructura de formigó armat. Els 85 habitatges s’organitzen al voltant d’un pati comunitari que actua com a petita plaça per als veïns i des del qual s’accedeix als diferents espais i plantes.

Captura de pantalla 2024 05 22 a las 21.09.22

Captura de pantalla 2024 05 22 a las 21.09.42

L’obra guanyadora es distingeix pel plantejament modular i la construcció prefabricada en fusta per a un tipus d’habitatge assequible i de qualitat sota un concepte de convivència comunitària i ecològicament sostenible. El jurat ha valorat especialment l’aposta de l’estudi Peris+Toral Arquitectes per incorporar una innovació tipològica a l’habitatge social amb lloguers assequibles a preus competitius de mercat dins d’una estructura modular sostenible.

1840 335 pisa 01 copia

Captura de pantalla 2024 05 22 a las 21.09.01

L’edifici ha estat un encàrrec de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i executat per l’empresa Vies i Construccions optimitzant al màxim la fusta laminada utilitzada, d’EGOIN Wood Group, per aconseguir la seva viabilitat econòmica.

Acta del Jurat:

“L'obra destaca per la seva sostenibilitat mediambiental, que s'evidencia mitjançant la utilització de recursos i tècniques locals, el context i la forma de l'edifici. A més és un projecte social de transferència de coneixement i inclusió que fomenta la igualtat de gènere. En aquest sentit, és un projecte sostenible de gran qualitat arquitectònica que respon a un lloc i programa concret. (...) El projecte destaca no sols com un referent arquitectònic excepcional que mostra mètodes de construcció innovadors, sinó que també posa de manifest com un edifici pot potenciar les relacions entre les persones i la comunitat. D'aquesta manera, actua com a catalitzador per a la conscienciació sobre qüestions urgents mitjançant estratègies de disseny proactives. Així, l'edifici transcendeix la seva forma física, convertint-se en un instrument dinàmic de defensa social i ambiental.”

Redacció / Fotos: Construmat

 

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Veïns i experts denuncien l’estat de l’arxiu històric de Cornellà

Aquest equipament municipal, situat al soterrani del Castell del Borni, pateix una infecció fúngica i microbiana en milers de documents de la qual,…
307

Fotonotícies

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix