Seat presenta un benefici operatiu rècord de 625 milions d’euros el 2023

“Deixem enrere un any en què s’han registrat els millors resultats financers dels seus 73 anys d'història”, ha explicat el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths

L’empresa Seat ha presentat a la Casa Àsia (Barcelona) els seus resultats de 2023 juntament amb la seva estratègia per als pròxims anys. L'any passat, segons les normes internacionals de comptabilitat (IFRS), va aconseguir un benefici operatiu rècord de 625 milions d'euros, amb un increment de 592 milions d'euros (2022: 33 milions d'euros). Això representa una millora de la rendibilitat sobre les vendes de 4,1 punts percentuals, passant d'un 0,3% a un 4,4%. El volum de negoci també va aconseguir un màxim històric de 14.333 milions d'euros, un 31,0% més que en 2022 (10.941 milions). Aquests resultats confirmen la fortalesa de la companyia i l'èxit de la seva actual estratègia de transformació.

SEAT SA posts all time high operating profit driven by record CUPRA performance SEAT double digit growth and efficiencies 05 HQ

SEAT SA posts all time high operating profit driven by record CUPRA performance SEAT double digit growth and efficiencies 02 HQ

“Deixem enrere un any en què Seat ha registrat els millors resultats financers dels seus 73 anys d'història, la qual cosa subratlla que la nostra companyia continua el seu camí cap a un futur amb una major rendibilitat”, ha afirmat el CEO de Seat i Cupra, Wayne Griffiths durant la presentació. “2023 ha estat un any de grans contrastos per a la indústria de l'automòbil i per a la nostra companyia: continuem navegant en una mar d'incertesa, mentre avancem en la major transformació en la nostra història”, ha afegit.

7c163d18 6fbd 4e10 af78 c1165d967c30 16 9 aspect ratio default 0

L'automobilística va lliurar 519.176 cotxes (2022: 385.592), un 34,6% més que l'any anterior. Cupra va tornar a batre rècords amb 230,739 lliuraments, un 50,9% més que en 2022 (152.896), i la marca Seat va tornar a créixer a doble dígit amb 288,437 vehicles lliurats (2022: 232,696; +24,0%).

El futur

De cara als pròxims anys, Seat vol mantenir el creixement rendible de la companyia. En aquest sentit, la marca Seat exercirà un rol clau amb el llançament de cotxes híbrids endollables i de baix consum millorats fins al final de l'era de la combustió.  L'Arona i l'Eivissa es renovaran en 2025 i, en els pròxims mesos, la marca llançarà una versió actualitzada i millorada del Seat León, amb millores tècniques i tecnològiques. A més, l’Ateca també s'actualitzarà i ampliarà el seu cicle de vida.

SEAT Arona 2021 007 HQ

CUPRA reveals the name of its urban electric car at Automobile Barcelona the CUPRA Raval 01 HQ

D’altra banda, enguany marca l'inici de la seva major ofensiva de producte fins a la data, amb el llançament dels seus nous herois per a una nova era: el Cupra Tavascan, el segon model totalment elèctric de la marca; i el CupraTerramar, el seu SUV electrificat. Cupra també ha anunciat versions noves i actualitzades dels seus models León i Formentor, que es presentaran en les pròximes setmanes. En l'esdeveniment d'avui, Cupra també ha confirmat el pròxim gran pas en la seva globalització en confirmar el seu llançament als Estats Units.

Avança l’electrificació de Martorell

L’empresa continua avançant en la seva ambició de convertir el país en un hub de la mobilitat elèctrica a Europa. La companyia està construint la seva planta d'acoblament de sistemes de bateries a Martorell i, al setembre, iniciarà la transformació de la Línia 1 per a preparar-la per a la producció del CUPRA Raval i el Volkswagen ID.2aII.

A day with Marc ter Stegen and his plug in hybrid 10 HQ

En relació amb els reptes de l'acceptació dels vehicles elèctrics en el mercat espanyol, Wayne Griffiths ha afirmat que “és clau informar els clients que els vehicles elèctrics són part de la solució de la mobilitat sostenible, i no part del problema. També ho és millorar la fiscalitat i els incentius per a la compra de vehicles elèctrics, així com l'impuls de la infraestructura de recàrrega.”

Redacció / Fotos: Seat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
201

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix