Roca Group anuncia que construirà un forn de túnel elèctric a Gavà

Aquesta iniciativa forma part del seu compromís amb la descarbonització i la sostenibilitat

Roca Group, empresa líder en la fabricació de productes per al bany, ha anunciat el seu pla per construir dos forns de túnel elèctrics, un a Gavà i un altre a Burgos, a partir de 2025. Aquesta iniciativa forma part del seu compromís amb la descarbonització i la sostenibilitat. Els forns elèctrics reemplaçaran als actuals forns de gas, que generen el 50% de les emissions de carboni del grup. Amb aquesta inversió, l’empresa catalana espera reduir significativament la seva petjada ambiental i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

fotonoticia 20231128111802 1200

"La instal·lació d'aquests forns elèctrics marca una fita important en el nostre camí cap a la neutralitat climàtica", va assenyalar Albert Magrans, CEO de Roca Group, durant una roda de premsa a la fàbrica de Laufen en Gmunden (Àustria), on l'empresa ja ha implementat amb èxit una tecnologia similar. També ha destacat que aquest canvi no implicarà una reducció de l’actual plantilla “ja que en un dia normal hi ha poca gent treballant en els forns.”

Captura de pantalla 2024 02 08 a las 17.07.26

A més, contempla la instal·lació de tres forns elèctrics en ubicacions europees -que Magrans ha explicat que estan "en les últimes fases" de definir- que en aquest cas sí que estan pressupostats amb els 26 milions que dedicarà a iniciatives sostenibles en 2024. Ha defensat que "no importa si la inversió està en el pressupost o no" perquè, en les seves paraules, l'empresa actua de manera molt flexible. Magrans ha expressat la seva voluntat de "continuar accelerant" l'entrada en funcionament d'aquesta tecnologia en les seves altres fàbriques -té 79 a tot el món-, si bé no ha detallat un calendari per a això.

Redacció / Fotos: Roca Group

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix