Blanco afirma que Catalunya està en el tercer lloc de serveis ferroviaris

El president de Renfe, que va participar en un Desdejuni organitzat per Fòrum Empresarial del Llobregat, va anunciar que es renovarà la flota de Rodalies amb un total de 101 nous trens

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar ahir un Desdejuni amb Raül Blanco, president de Renfe, per analitzar el pla estratègic de la companyia en els pròxims anys i les implicacions a l'Hospitalet i el Baix Llobregat. L'acte ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL, i David Quirós, tinent d’alcalde de l'Àrea de serveis a les persones de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat.

Durant la seva intervenció, Blanco va afirmar que, durant 2003, han aglutinat més de 500 milions de viatgers a través de la xarxa de serveis de mitjana distància, incloent-hi alta velocitat, així com Rodalies. “Som líders del mercat més liberalitzat del món amb un 62% de quota global”, va manifestar. El president de Renfe va fer referència al European Regional Competitiveness Index 2022 per a confirmar que "Catalunya està al lloc 3 del podi de competitivitat de serveis ferroviaris". A més, altres 5 regions espanyoles (Madrid, Aragó, Astúries, País Basc o Castella i Lleó) estan en el top 30.

GFuRU7ZWMAEhlcO

Blanco va confirmar en el FEm Llobregat que es renovarà la flota de Rodalies amb un total de 101 nous trens. També es desplegarà la resta de les inversions del pla Rodalies en termini. El pressupost d'actuacions immediates (2020 – 2025) és de 4.622 milions d’euros. Blanco ha afegit que el 64% de la inversió pressupostada fins a desembre de 2025 ja s'ha adjudicat. En aquest sentit, el seu president va informar que l'estimació d'impacte econòmic local generarà una inversió de 1.800 milions d’euros, la creació de 4.534 ocupacions, 246 milions d’euros anuals de recaptació només en IRPF i un augment del creixement del PIB anual mitjà: +0,82% (a nivell comarcal). A més, es fabricaran 201 trens i el seu manteniment durarà 15 anys.

Al Desdejuni, també es va parlar de TrenLab, el programa d'acceleració de startups de Renfe. S'ha dut a terme la cinquena convocatòria del programa d'innovació oberta amb 900 startups atretes i 24 accelerades amb èxit, 121 ocupacions generades, 16,5 milions d’euros de finançament, xarxa d'antenes d'innovació ferroviària (primera a Mataró) per a aconseguir tot el territori nacional.

desdejuni raulet

D'altra banda, Renfe, en col·laboració amb entitats locals i regionals ha començat a crear una xarxa nacional d'antenes: ANTENA TRENLAB. Aquests punts de trobada combinen innovació i emprenedoria amb focus social i educatiu per a transmetre coneixement. El juliol de 2023 es va llançar la segona edició d'Antena TRENLAB Mataró.

D’altra banda, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL, va recordar la importància del corredor del Mediterrani perquè la distància entre Barcelona i València sigui de 90 minuts en lloc de les gairebé tres hores actuals. Blanco ha reconegut el seu pes industrial i la reclamació històrica afirmant que “la inversió està en curs i que és qüestió de temps que sigui una realitat. De fet, el 75% de les obres estan mobilitzades a nivell de disseny, però abans ha de finalitzar el procés d’infraestructura". Fiol també li va demanar tenir Rodalies al Delta del Llobregat i va contestar que depèn d'altres inversions a la xarxa per fer-ho possible.

Redacció / Fotos: AEBALL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix