Eiffage Infraestructuras crea a Sant Boi un asfalt d'economia circular

La companyia francesa ha substituït el betum per residus provinents de la indústria paperera, fet que també permet rebaixar la temperatura de fabricació de l’asfalt i reduir l’impacte ambiental de tot el procés

L’empresa Eiffage Infraestructuras, que pertany a la companyia francesa Grup Eiffage, ha desenvolupat a les seves instal·lacions de Sant Boi de Llobregat un nou tipus d’asfalt que redueix un 125% les emissions de CO2 en el seu procés de fabricació, transport i instal·lació. Es tracta d’un procés d’economia circular que utilitza residus provinents de la indústria paperera enlloc del betum, un material que prové del petroli i que es fa servir habitualment per produir l’asfalt.

1500x500

El projecte d’Eiffage Infraestructuras ha comptat amb un ajut de 78.000 euros del Govern per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i l’Agència de Residus de Catalunya en el marc de la línia Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental, focalitzat en la línia R+D Green per a projectes d’R+D d’economia circular en l’àmbit dels residus.

La companyia ha dut a terme una prova pilot d’aquest nou tipus d’asfalt en un tram de 300 metres de la carretera T-240 al seu pas per La Bisbal del Penedès, al Baix Penedès, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Ara, l’empresa analitzarà el rendiment i la resistència de l’asfalt amb els diferents canvis de temperatura, i es farà la comparació amb el tram de carretera més proper que té asfalt convencional.

scrbs3nH

Segons la Directora Tècnica d’Eiffage Infraestructuras, María Elena Hidalgo, l'ús de mescles amb aquest biolligant en la construcció i conservació de carreteres permet realitzar obres neutres en carboni, ja que es compensen les emissions de CO2 generades en la fabricació, transport i posada en obra de la mescla”. En aquest sentit, apunta que “en concret, en el tram experimental de 300 metres executat, s'han deixat d'emetre 16,7 tones de CO₂ respecte a la solució convencional.”

El fet d’utilitzar aquest biolligant combinat amb un 40% d’asfalt reciclat en el procés de fabricació de la nova mescla asfàltica permet reduir entre 30 i 40 graus la temperatura per produir-lo sense rebaixar-ne la qualitat i reduint l’impacte ambiental de tot el procés. De fet, aquest biolligant ha obtingut l’etiqueta de ‘Producte de Base Biològica’ per part de l’organisme independent Karibati.

Redacció / Fotos: AMB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix