La nova instal·lació serà una de les més grans d'Europa en autoconsum amb una superfície de 233.000 metres quadrats
Seat triplicarà la seva capacitat d'autogenerar energia renovable a través de 39.000 nous panells solars. Amb l'ampliació de l’empresa al Sol, la planta fotovoltaica de la companyia, s'instal·laran panells solars en una superfície de 233.000 metres quadrats en els seus tres centres de producció: Martorell, El Prat i Barcelona. Aquest projecte reafirma l'objectiu de l’automobilística amb la descarbonització dels seus processos productius i la seva aposta per una mobilitat més sostenible.
La nova instal·lació solar Seat al Sol 2 serà una de les més grans d'Europa en autoconsum. Oferirà 21 megavats (MW) de potència addicionals i autogenerarà una quantitat estimada de 29 gigavatis-hora (GWh) d'energia renovable a l'any, electricitat suficient per a carregar completament 500.000 CUPRA Born. Aquesta energia neta complementarà l'ús d'electricitat verda certificada de fonts externes en totes les instal·lacions de l'empresa, sense generar emissions de CO₂.
“SEAT al Sol 2 reafirma l'objectiu de descarbonitzar les nostres instal·lacions i reforça la importància de les energies renovables com a element competitiu en la nostra indústria. L'ampliació del projecte d'energia solar forma part del procés de transformació de SEAT S.A., el més ambiciós de la nostra història, cap a la nova era de la mobilitat elèctrica”, ha explicat Markus Haupt, vicepresident executiu de Producció i Logística de Seat.
Una transformació històrica
L’empresa està duent a terme la major transformació de la seva història. La planta de la companyia a Martorell, que enguany celebra el seu trenta aniversari, produirà cotxes totalment elèctrics a partir de 2025 per a CUPRA i Volkswagen. Per a aconseguir-ho, Seat ha dissenyat un pla de transformació industrial, organitzativa i cultural que reflecteix el ferm compromís de la companyia amb la sostenibilitat, incloent-hi iniciatives estratègiques com el desenvolupament de sistemes d'autogeneració d'energia renovable per a minimitzar l'impacte mediambiental de l'empresa.
El programa de descarbonització de Seat estableix el full de ruta per a reduir les emissions de CO₂ en tota la cadena de valor del cotxe considerant el seu cicle de vida complet, que inclou la producció, l'ús i la fi de vida del vehicle. L'objectiu de la companyia és reduir aquestes emissions en un 50% en 2030, en comparació amb 2018, com a pas previ per a convertir-se en una empresa neutra en carboni en 2050, en línia amb els objectius de descarbonització del Grup Volkswagen. Els principals pilars per a aconseguir-ho són l'electrificació dels cotxes, que permet reduir la petjada de carboni durant el seu ús, la utilització d'energia verda per a carregar els vehicles elèctrics i l'aposta per una economia circular, així com la descarbonització de la fase de producció.
Redacció / Fotos: Seat