La marca turística Costa Barcelona celebra deu anys de vida

Agrupa les comarques de Maresme, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, on les seves 156.000 places d’allotjament van rebre 11,6 milions de pernoctacions el 2022

Ahir divendres es va celebrar els deu anys de la creació de Costa Barcelona, que agrupa les comarques de Maresme, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat. La marca turística arriba a aquest aniversari en plena consolidació: les seves 156.000 places d’allotjament van rebre el 2022 un total d’11,6 milions de pernoctacions. Aquesta dada suposa un creixement del 17,95% respecte a fa 10 anys, 3 punts superior a l’increment de les pernoctacions del total de Catalunya en el mateix període (14,67%).

La marca Costa Barcelona disposa de 268 empreses, serveis, destinacions... de les seves comarques que formen part de la plataforma de màrqueting turístic de la Diputació de Barcelona, el Cercle de Turisme, mitjançant la qual ha participat en 55 fires internacionals i 200 viatges d’influencers, entre altres accions.

F6stjy1W8AA4lIa

Per celebrar aquest desè aniversari, el Castell de Castelldefels va acollir un acte presidit per la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, juntament amb la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Castelldefels, Guillermo Massana, i al qual van assistir més d’un centenar de professionals del sector.

L’acte, presentat pel comunicador Marc de las Heras, va fer un repàs dels inicis de la marca, quan la Diputació de Barcelona, coincidint amb la publicació del nou pla de màrqueting de la província de Barcelona, va proposar unir Costa Maresme i Costa Garraf en una sola marca turística. Primer s’hi van unir quatre comarques i posteriorment dues més, fins arribar a les sis comarques que actualment conformen Costa Barcelona: Maresme, Garraf, Alt Penedès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat. A més de la marca Costa Barcelona, la província de Barcelona compta amb les marques territorials Paisatges Barcelona, que engloba les comarques del Bages, Osona, Moianès i Anoia, i Pirineus Barcelona, amb el Berguedà.  

costabarcelona 3

La celebració va comptar amb els parlaments de les autoritats assistents i diferents testimonis  del sector turístic que han explicat com ha evolucionat la marca al llarg del temps. La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, va destacar que “un dels reptes de la marca és continuar fent valer la seva diversitat, la seva oferta més enllà del turisme de sol i platja tradicional i ser una alternativa fonamental per descongestionar la ciutat de Barcelona”I va subratllar que “no podem quedar-nos en aquests deu anys. Hem de mirar cap al futur i des de la Diputació i la marca Costa Barcelona hem de promoure la sostenibilitat turística, la responsabilitat econòmica i social i hem d’apostar per la qualitat i per la convivència entre els turistes i els residents, i evitar el monocultiu econòmic. Oferir al turista una oferta àmplia. Treballarem per la tecnologia i per un turisme intel·ligent.”

costabarcelona 1

Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez, va afirmar que “Costa Barcelona és una marca que vol millorar el posicionament de totes les comarques, tot destacant el protagonisme de la costa i la proximitat de Barcelona.”

Finalment, Massana va recordar que es tracta “d'una de les destinacions més ben valorades per les seves propostes familiars, gastronòmiques i esportives, i treballem per una Costa Barcelona potent.”

Redacció / Fotos: Diputació Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix