Seat potencia la diversitat i la inclusió amb un nou pla d’igualtat

Assegura espais de treball lliures d'assetjament sexual, redueix els factors que poden donar lloc a segregació en els processos de selecció i promoció, millora l'atenció a dones víctimes de violència masclista i incorpora noves mesures de conciliació de la vida laboral i personal

La Comissió d'Igualtat de Seat SA ha signat el nou Pla d'Igualtat, que consolida la paritat, la diversitat i la inclusió com a valors presents en l'activitat diària de la companyia i com a principis bàsics per a un creixement responsable i competitiu. Entre altres mesures, aquest pla assegura espais de treball lliures d'assetjament sexual, redueix els factors que poden donar lloc a segregació en els processos de selecció i promoció, millora l'atenció a dones víctimes de violència masclista i incorpora noves mesures de conciliació de la vida laboral i personal.

More than 60 measures for diversity and inclusion SEAT SA signs its new Equality Plan 05 HQ

“Gràcies a les noves mesures relacionades amb la conciliació de la vida laboral i personal, els processos de selecció i promoció, la igualtat retributiva i la prevenció i actuació davant la violència masclista i l'assetjament sexual o per raó de sexe, garantim el nostre desenvolupament com una organització sostenible, inclusiva, diversa i robusta i que està preparada per a liderar la indústria i continuar sent un referent”, ha explicat Laura Carnicero, vicepresidenta executiva de Persones i Organització de Seat SA. “Vull agrair l'esforç, la disposició al diàleg i l'aportació de totes les persones que han contribuït al fet que aquest pla sigui una iniciativa de consens i una realitat”, ha afegit.

More than 60 measures for diversity and inclusion SEAT SA signs its new Equality Plan 06 HQ

Amb l'objectiu de millorar la igualtat de tracte i d'oportunitats per a homes i dones, el pla inclou més de seixanta mesures concretes. Destaquen les destinades a la formació en matèria d'igualtat per a les persones integrants de les comissions paritàries recollides en l'actual conveni de Seat SA i la seva inclusió efectiva en els processos de formació interna de persones directives i en posició de lideratge. També es pretén revisar l'estratègia d’employer brànding des d'una perspectiva de gènere, tant del Programa Trainee com de l'Escola d'Aprenentes per a atreure a més talent femení. El pla recull l'actualització del protocol de violència masclista, i la revisió del procediment contra l'assetjament sexual i per raó de sexe, ampliant-lo també a altres diversitats com el col·lectiu LGBTI+ i altres tipologies d'assetjament no recollides fins al moment.

En l'àmbit de la conciliació de la vida laboral i personal, després de l'aprovació del pla, Seat SA ampliarà de 2 a 3 anys l'excedència per a la cura de familiars, un any més del que s'estableix per llei, i posarà en marxa en les seves plantes de producció un projecte pilot per a l'agrupació de la jornada laboral anual, en concret durant el període estival.

wapt image post 1202

En 2012 Seat SA va ser pionera en signar el seu primer Pla d'Igualtat que tenia com a objectiu convertir la diversitat en un patrimoni comú a tota la companyia. Actualment, a l’empresa treballen gairebé 3.000 dones, que equival al 20% de la plantilla, mentre que el 26% dels llocs directius estan ocupats per dones, la qual cosa suposa un dels percentatges més alts de la indústria automobilística. El nou Pla d'Igualtat és fruit de l'intens treball d'anàlisi, escolta i de diàleg dut a terme durant mesos per una comissió de 26 persones (tretze per part de la direcció de la companyia i tretze per part de les persones treballadores) que han representat les diferents sensibilitats i àrees d'activitat de la companyia. El resultat és una iniciativa alineada amb la realitat social actual, les característiques dels nous entorns laborals i les prioritats estratègiques de Seat SA A més, d'un avanç en l'objectiu de la companyia d'impulsar un entorn laboral divers, segur i equitatiu.

Redacció / Fotos: Seat SA-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix