L'empresa esparreguerina Minor Hoists augmenta un 10% les exportacions

La companyia, dedicada al disseny, fabricació i venda de màquines per a la construcció, s’ha introduït en nous mercats com els països bàltics o el Regne Unit mitjançant els canals digitals

Minor Hoists ha incrementat un 10% el volum de les seves exportacions gràcies a la implementació d’una nova estratègia d’internacionalització en línia. La companyia a esparreguerina, dedicada al disseny, fabricació i venda de maquinària per a la construcció, ha aconseguit ampliar el seu volum d’exportacions en prop de 100.000 euros exclusivament a través del canal digital, que li ha permès introduir-se en nous mercats internacionals com els països bàltics, el Regne Unit o Romania.

BJ0ncm0CAAEvQew

Per al desenvolupament d’aquesta nova estratègia d’internacionalització online, Minor Hoists ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- amb l’obtenció d’un Cupó eTrade de 6.000 euros per treballar un pla d’actuacions als canals digitals i un ajut de 9.500 euros per implementar-lo.

Minor Hoists és una de les poques empreses de l’Estat que dissenya i fabrica aquesta tipologia de maquinària per a la construcció, com ara elevadors a cable, d’escala o per cremallera, i recentment també ha incorporat un nou producte elevador de plaques solars. Enfocada a la venda d’empresa a empresa (B2B), ha trobat en el canal online una via per fer-se un lloc a nous mercats internacionals als quals fins ara no arribava amb la tasca comercial tradicional a través de fires o missions comercials. L’empresa preveu que la implementació de l’estratègia en línia els permeti augmentar fins a un 25% les seves exportacions, que abans de la pandèmia superaven el milió d’euros.

1669979197199

Per al director general de Minor Hoists, Gabriel Jorba,“durant molt de temps, les missions comercials havien donat els seus resultats i el model de fires havia estat molt interessant”. “Amb la pandèmia ens vam adonar que aquest sistema ja era poc eficient per a nosaltres i vam decidir reestructurar el departament comercial per adaptar-nos cap a l’estratègia digital”, afirma Jorba. El canal digital ha permès a la companyia “incrementar la xarxa de contactes i arribar a mercats que, fins ara, eren llunyans”, afegeix. Segons el director general de la companyia, el principal avantatge de millorar la presència online internacional és que permet “reduir molt el volum de la despesa comercial i treballar atenent clients interessats en lloc de picant portes fredes”.

Expansió internacional

L’objectiu de l’empresa sempre ha estat l’expansió internacional, centrant-se especialment en el mercat europeu. Minor Hoists continua mantenint la seva estratègia offline, que complementa el nou posicionament en línia, tot i que han reduït la seva presència en fires per concentrar-se en els esdeveniments més importants.

fabrica interior min

Concretament, l’acció que l’empresa catalana ha portat a terme ha estat la creació d’una nova pàgina web adaptada al client internacional amb una estructura de navegació millorada, així com el reforç del seu posicionament en cercadors digitals. Per al director general de l’empresa, comptar amb els ajuts a la internacionalització online d’ACCIÓ “ha estat una fórmula molt eficient, ja que ens ha permès fer una diagnosi del que necessitàvem, dissenyar un pla i obtenir les primeres eines per implementar-lo”.

Fundada el 2014, amb seu a Esparreguera i amb un total de vint treballadors, Minor Hoists és l’hereva de la tradicional marca CAMAC i d’una llarga trajectòria de disseny i fabricació de maquinària per a la construcció. L’empresa, amb una facturació al voltant dels dos milions d’euros, concentra un 70% de les seves vendes a l’exportació, amb una forta presència en mercats com el d’Hongria o la República Txeca.

Redacció / Fotos: Minor Hoists

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix