S’inaugura la renovada Unió de Cooperadors de Gavà

Durant tot el cap de setmana es van organitzar activitats obertes a la ciutadania per donar a conèixer un equipament que es convertirà en un referent de l’economia social i l’emprenedoria col·laborativa, la sostenibilitat i la innovació

Amb motiu de la inauguració de la Unió de Cooperadors de Gavà, se’n van programa diferents activitats que es van allargar durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de novembre.

cooperadors 3

cooperadors 2

L’espai va estar obert a la ciutadania i va poder participar lliurement en diverses propostes:

• Visites lliures i guiades per conèixer tot el que ofereix la Unió de Cooperadors

• Espai audiovisual per aprendre sobre el passat, el present i el futur de l’equipament

• Espai digital per experimentar què es pot fer amb impressores 3D, tall làser i robòtica

Escape room per divertir-se amb valors

• Exposició de la memòria històrica de la Unió de Cooperadors

• Fotomaton per fer-se fotos commemoratives

La remodelació de l’edifici, finançada amb fons FEDER en el marc del Programa del patrimoni  cultural i industrial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, recuperar la funció original de l’edifici, adaptant-lo a les necessitats i al context actual. El projecte de reforma, projectat per l’arquitecta Meritxell Inaraja, ha retornat l’edifici a l’estat  original, alhora dotant-lo de les prestacions pròpies d’un edifici d’ús públic contemporani. Amb aquest objectiu s’han eliminat els elements superflus que s’havien afegit a l’obra originària, i s’han prioritzat la recuperació de la façana principal i els colors primitius i el manteniment dels elements estructurals que es conservaven i d’alguns acabats, com l’escala, les baranes i la fusteria. El resultat és un equipament obert, diàfan i polivalent que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels espais. A més, per adaptar-se a la normativa vigent d’accessibilitat, s’ha instal·lat un ascensor en un punt estratègic i amb un impacte mínim.

cooperadors 5

La Unió de Cooperadors serà un espai de trobada entre ciutadania, emprenedors, empreses i entitats, amb un objectiu comú: impulsar les economies orientades a millorar la qualitat de vida de les persones i del medi ambient. Tothom que hi participi formarà part d’una comunitat col·laborativa, que podrà compartir coneixements i activitats amb la resta.

cooperadors 6

cooperadors 7

A la Unió de Cooperadors s’hi faran des de tallers d’innovació social, impressió 3D, robòtica o tall làser. També esdeveniments de divulgació i activitats per a centres educatius. Destaca especialment el servei d’assessorament i acompanyament, tant per a qui vulgui crear una cooperativa o altres formes d’economia social i solidària, com per a qui tingui projectes d’economia circular. S’oferiran línies especials de finançament per a aquest tipus de projectes i la possibilitat d’instal·lar-se a l’edifici.  La Unió de Cooperadors és un dels equipaments que formen part del projecte PECT Innodelta sobre innovació digital al territori del delta del Llobregat.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix