Balmón: “No ens podem permetre que Seat sigui una nova Nissan”

El vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha reclamat que l'ens sigui tingut en compte com un actor rellevant al territori per part d'altres administracions com la Generalitat o el govern central

El vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, ha reclamat aquest dimecres que les administracions públiques comencin a prendre mesures per afrontar la transformació del sector de l'automòbil i ha alertat: “No ens podem permetre que Seat sigui una nova Nissan.”

En la conferència 'Desenvolupament i equitat, el compromís metropolità', organitzada per Barcelona Tribuna i presentada per l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, Balmón ha fet un al·legat a favor del consens i el treball comú i “discret” entre formacions polítiques, recordant l'acord unànime que va haver-hi per a la recuperació de l'AMB. “Nosaltres no volem fer soroll, i hi ha hagut massa soroll i massa temps perdut”, ha lamentat Balmón, que ha retret al Govern, que és “qui havia de planificar”, que en els últims anys ha estat “fora de joc.”

FVSabniXwAA N g

“No ens podem permetre que Seat sigui una nova Nissan. No pot ser i crec que se m'entén. Reclamo que amb una mà facin el que vulguin, però amb l'altra hem de gestionar”, ha indicat Balmón, que també ha criticat el Govern per no acudir a l'esdeveniment institucional del setanta aniversari de la marca, en el qual va participar el president del grup Volkswagen, Herbert Diess: “Quan ve el president del grup hem d'estar allà”. Encara que ha considerat que a curt termini el futur de Seat no corre perill, sí que ha advertit que hi ha riscos a futur.

“El cotxe elèctric està molt bé, però hem de ser conscients que això tindrà una incidència negativa sobre el món del treball. Com ja ho sabem, per què no comencem a activar mesures i polítiques? Això és el que tocaria fer. El que no podem fer ara és mirar cap a un altre costat i deixar fer”, ha subratllat. Sobre aquest tema, ha afegit: “A mi em sembla molt bé que vingui la Copa Amèrica de Vela, però mentre es feien aquesta foto, a Sagunt (València) es fotografiaven amb les bateries del futur.”

FVRrS4yX0AA4XgS

Sobre el futur del sector automobilístic a l'àrea metropolitana i el Baix Llobregat, Balmón ha considerat que el president del comitè d'empresa de Seat i membre del consell de supervisió del Grup Volkswagen, Matías Carnero, és un dels actors clau per garantir el futur de l'empresa al territori.

Balmón ha defensat amb força el model de gestió i governança de l'AMB -sense “estrès polític perquè no està sotmès a cap tensió electoral”- i ha reclamat que l'ens sigui tingut en compte com un actor rellevant al territori per part d'altres administracions com la Generalitat o el govern central.

Redacció / Foto: Barcelona Tribuna

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix