El Fòrum Econòmic reflexiona sobre el repte d'una nova economia sostenible

El president del Consejo Económico y Social de España, Antón Costas, afirma que vivim en una era d'incertesa que reclama noves respostes cooperatives i interactives 

Sant Boi de Llobregat va celebrar una nova sessió del seu Fòrum Econòmic, amb el títol És necessari fer un reset en l'economia?. L'acte va aplegar més de 200 representants del món de l'empresa i la societat local per reflexionar i debatre sobre una nova economia enfocada cap al repte de la sostenibilitat. Hi han intervingut com a ponents Antón Costas, president del Consell Econòmic i Social d'Espanya; Sara Berbel, gerent de l'Ajuntament de Barcelona; i Tomàs Molina, cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya.

FVInXtIWQAAnwug 1

El Fòrum Econòmic 2022, que va tenir lloc a l'auditori del Parc Sanitari Sant Joan de Déu aquest dilluns passat, dia 13 de juny, va ser conduït per la periodista Ariadna Oltra. Durant la benvinguda a la sessió, el tinent d'Alcaldia de Ciutat sostenible i saludable, José Ángel Carcelén, va destacar la vinculació del Fòrum econòmic amb el paper de Sant Boi com a referent de l'Agenda Urbana de Catalunya i Espanya. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, que va intervenir mitjançant un vídeo prèviament enregistrat, va subratllar l'aposta de Sant Boi per un futur més sostenible basada en una triple mirada: ambiental, econòmica i social. 

FVInXtMWYAIYbrG 1

Antón Costas

Antón Costas va destacar que “vivim no tant un canvi de cicle econòmic com un canvi d'era caracteritzat per la incertesa econòmica i existencial, agreujada per una guerra que no ens esperàvem. En aquest context, ens enfrontem a dos reptes prioritaris: el canvi climàtic i la recuperació d'una prosperitat inclusiva, per a tothom”. En la seva opinió, per donar-los resposta és "indispensable actuar de manera diferent a les empreses, a la política i a la societat", substituint un model normatiu de presa de decisions, que funciona de dalt a baix, per un altre de més cooperatiu i interactiu. 

Antón Costas

Per donar respostes al malestar social que generen la pèrdua de prosperitat i la incertesa respecte al futur, va dir que "el nostre desafiament ha de ser crear bons llocs de treball, per a més persones i en més llocs del país". Antón Costas va valorar també el fons europeus Next Generation com a vent a favor per a una major productivitat de les empreses i per augmentar el nombre de projectes empresarials competitius a llarg termini, no només per ”recuperar-nos" sinó "per transformar-nos.”

Sara Berbel

Sara Berbel va diagnosticar fenòmens en moviment que s'estan produint a les nostres societats, com el patiment psicosocial (especialment en les dones i la gent jove, a causa en bona part de l'increment de la desigualtat, l'individualisme i l'addicció a les pantalles i a les xarxes socials), la distribució desigual del temps de treball i l'edatisme o discriminació a causa de l'edat. En la seva opinió, “cal reduir els pols de desigualtat i avançar cap a una societat més empàtica i més inclusiva”. Berbel va afirmar que, en la cerca d'aquests objectius, les polítiques socials, econòmiques i ambientals “s'alimenten mútuament.”

Sara Berbel

Tomás Molina

D’altra banda, Tomàs Molina va afirmar que “el canvi climàtic és una realitat que ha arribat per quedar-se i nosaltres ens hi hem d’adaptar”. Però això, va afegir, “no ha de ser necessàriament negatiu, perquè podem fer coses per canviar-ho". D'acord amb el seu punt de vista, és imprescindible gestionar-ho d’una forma diferent, tenint la població permanentment informada i trobant solucions conjuntes, en què ha de participar tothom. 

Tomàs Molina

Sant Boi, un referent

Sant Boi és municipi pilot de l’Agenda Urbana de Catalunya i Espanya pel seu paper referent en el desenvolupament de polítiques sostenibles amb una triple mirada ambiental, econòmica i social. La sessió del Fòrum Econòmic 2022 celebrada a la ciutat s'inscriu en aquest context.

A finals de maig, el consistori baixllobregatí ja va organitzar la jornada Vehicle elèctric: perspectives de futur i visions compartides, on es van compartir reflexions i experiències sobre el canvi de model que viu el sector de l'automòbil i les oportunitats per fer de Sant Boi la ciutat de la mobilitat sostenible.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix