El Govern prioritzarà l’alimentació saludable per sobre del preu

El conseller Roger Torrent ha visitat la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), al Prat de Llobregat, on ha dit que la importància d’aquest pas resideix en el fet que “com a administració podem ser catalitzador d’un canvi d’hàbits” que no només tingui un efecte positiu en la salut de les persones sinó que també “impulsi una nova cadena de valor” en termes econòmics

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha valorat avui al Prat de Llobregat el “gran acord” que permet a la Generalitat prioritzar els productes saludables i sostenibles en la contractació pública de serveis alimentaris. Per a Torrent, la importància d’aquest pas resideix en el fet que “com a administració podem ser catalitzador d’un canvi d’hàbits” que no només tingui un efecte positiu en la salut de les persones sinó que també “impulsi una nova cadena de valor” en termes econòmics.

El titular d’Empresa i Treball ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a la seu de la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), que aquests dies acull l’exposició ‘Menja, actua, impacta’, enfocada a conscienciar la ciutadania sobre l’alimentació responsable. “La Generalitat serveix centenars de milers d’àpats al dia”, ha recordat el conseller, “i això representa una responsabilitat i una oportunitat”; responsabilitat “per com consumim i l’impacte dels productes en el planeta” però també oportunitats en termes de “transformació del país” a nivell de model econòmic i social.

fede6ed4 d8ef 445e a461 1a546901f5ef

El president de Fundesplai, Josep Gassó, de la seva banda, ha subratllat que aquest acord “marcarà un abans i un després i beneficiarà a milers de persones” sobretot a “les més vulnerables”. En aquest sentit Gassó ha volgut destacar especialment que és “una resposta valenta i decidida a les posicions de les associacions de pares i mares, que lluiten per una alimentació més saludable i equilibrada dels seus fills”. Amb tot, el president de Fundesplai ha expressat el desig que “aquest acord, que situa les persones i el planeta en el centre, sigui l’empenta per un poble més sostenible” perquè  “menjar canvia el món.”

El preu, només un 20% de pes en els criteris de valoració

L’acord aprovat pel Govern fixa que la contractació pública de serveis d’alimentació ha de prioritzar els productes saludables i sostenibles per davant del preu. En concret, aquest nou marc, impulsat conjuntament per nou departaments de la Generalitat permetrà que als concursos la qualitat tingui un pes del 80% en els criteris de valoració, i el preu només representi el 20% restant.

ukVhqMgu

MkVSF8bf

L’objectiu és garantir que allà on es prestin serveis alimentaris de caràcter públic (menjadors escolars, centres residencials de gent gran, centres penitenciaris, hospitals) es consumeixin majoritàriament productes frescos, de temporada, de venda de proximitat, de producció agrària ecològica, de producció integrada i de qualitat diferenciada. D’aquesta manera, a més, es minimitza l’impacte del transport d’aquestes mercaderies, i conseqüentment, es redueix també la seva petjada de carboni.

Redacció / Fotos: Empresa-Fundesplai

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix