Unió de Pagesos rebutja la creació d’un parc agroalimentari

Consideren que els ajuntaments de Gavà i Viladecans han permès durant anys la implantació d’activitats no permeses dins la normativa i propicia l’especulació urbanística

Unió de Pagesos, en un comunicat, ha denunciat el doble llenguatge dels ajuntaments de Gavà i Viladecans en l’anunci de la creació d’un parc agroalimentari dins l’espai del Parc Agrari del Baix Llobregat. El sindicat considera que l’impuls d’aquesta iniciativa és “llençar pilotes fora per amagar la deixadesa de funcions dels consistoris, que ha portat a aquests municipis a ser dos dels que tenen majors problemàtiques del Parc Agrari, ja que aquests dos governs locals han permès durant anys la implantació d’activitats no permeses dins la normativa, com ara horts lúdics, que interfereixen en les activitats agrícoles professionals.”

FPz0LvuX0AQ8ZCg

El sindicat denuncia la naturalesa d’aquests comportaments, així com l’anunci dels dos consistoris de treballar per permetre exempcions al pla especial allà on es consideri oportú. Una possibilitat que, per Unió de Pagesos, perverteix qualsevol discurs sobre el compliment de la normativa actual i propicia l’especulació urbanística.

FRb3WzwXoAEIHGF

Unió de Pagesos acusa també aquests dos governs locals d’haver traslladat l’impacte de la urbanització dels seus termes sobre l’espai agrari, fet que ha augmentat el risc d’inundacions tal i com passa en el cas de la urbanització del pla parcial de Can Alemany, a Viladecans. Al mateix temps, pel sindicat, la seva deixadesa els ha dut a no fer res per aturar la degradació dels terrenys agraris al voltant de l’antic camí de València i a permetre una gestió antiquada de l’estany de la Murtra.

Fons Next Generation Europe

La proposta que van desgranar les dues administracions en la posada en escena de dimarts passat, basada en els Fons Next Generation Europe, no dibuixa, pel sindicat, cap solució als desafiaments energètics, climàtics o de relleu generacional als que necessàriament la societat s’haurà d’enfrontar en la propera dècada. Així mateix, Unió de Pagesos posa sobre la taula que la proposta d’Agricultura 4.0 de la que van parlar en l’anunci, porta implícita la pèrdua de control de la pagesia sobre el procés de producció i s’allunya del model de pagesia professional, cosa que deixa la producció d’aliments en mans de bancs i fons d’inversió.

20220517 124244 1

El sindicat agrari també posa èmfasi en recordar que ambdós ajuntaments van fer l’anunci d’aquest projecte al costat de les organitzacions que van estar a favor de l’ampliació de l’aeroport, en detriment de l’espai agrari de Viladecans.

Reclamacions

Per aquest motiu, el sindicat demana a totes les administracions que es portin a terme les actuacions realment urgents a l’entorn del Parc Agrari del Baix Llobregat, com ara la modernització del sistema de rec i de drenatge, una disciplina estricta en l’àmbit urbanístic i una aposta decidida pel relleu generacional en la pagesia a partir de l’aplicació de models d’èxit. Uns moviments, aquests, que Unió de Pagesos avisa que no es poden entendre sense el diàleg entre les administracions i els representants de la pagesia.

Redacció / Fotos: Arxiu-Parc Agrari del Baix Llobregat-Unió Pagesos

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
161

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix