Carlos Gallardo assumeix la presidència de la farmacèutica Almirall

El fins ara president, Jorge Gallardo, ha cedit el comandament de la companyia al seu fill

El fins ara president d'Almirall, Jorge Gallardo, ha cedit el comandament de la companyia al seu fill Carlos Gallardo en la junta general d'accionistes celebrada aquest divendres a Barcelona, de manera que la tercera generació de la família propietària d'aquesta cotitzada arriba ara a la presidència.

canvi almirall 2

A finals de febrer, el president d'Almirall, Jorge Gallardo, va anunciar que deixava la presidència de la farmacèutica en mans del seu fill Carlos Gallardo Piqué, que ja era vicepresident del consell, i la junta d'aquest divendres ha escenificat aquest relleu al capdavant de la farmacèutica catalana, ja que Carlos Gallardo Piqué s'ha convertit en el nou president en acabar la junta. Jorge Gallardo, que té 80 anys i controla el 59,7% d'Almirall al costat del seu germà Antonio Gallardo, era un dels directius històrics del sector farmacèutic a Espanya, ja que va prendre les regnes del negoci familiar el 1988.

En una junta que es va celebrar de forma telemàtica, Gallardo es va emocionar en alguns moments en comunicar la seva sortida de la presidència i del consell, però ha subratllat que era una “decisió planejada” i que la companyia compta amb “un futur prometedor” per davant.

canvi almirall 3

Gallardo ha desitjat al seu fill “molt èxit” en el seu “nou rol” i ha subratllat que Almirall compta amb un equip directiu renovat -capitanejat pel conseller delegat, Gianfranco Nazzi-, amb el “fort suport de la família Gallardo, una posició financera sòlida' i amb una important cartera de productes”. Totes aquestes “fortaleses”, ha comentat, fan que Almirall, amb seus a Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Llobregat, encari el futur “amb una base ferma sobre la qual seguir creixent.”

Nou rol

En una compareixença telemàtica davant la premsa, Gallardo es va mostrar satisfet pel procés de transició en la presidència, que va titllar de “bastant modèlic”, i va deixar clar que es mantindrà “fora” de la companyia a partir d'ara. “No estaré en el dia a dia de la companyia (...) Faré de propietari”, va comentar Gallardo, encara que ha donat per descomptat que no s'oblidarà de la companyia, per l'important pes que té en els negocis de la família.

Fent balanç d'aquestes dècades al capdavant d'Almirall, Jorge Gallardo va comentar que li hauria agradat que Almirall tingués “el doble de vendes i fos el doble de gran del que és ara” -el 2021 va facturar 836,5 milions-, i va lamentar la falta d'una estratègia clara dels successius Governs espanyols per al sector farmacèutic.

almirall 1

Carlos Gallardo Piqué va recordar que exercirà una presidència amb un rol “no executiu”, per la qual cosa aspira a mantenir la seva faceta d'inversor en tecnologia mèdica, si bé ha deixat clar que la seva prioritat ara serà òbviament Almirall.

El nou president va assegurar que Almirall seguirà apostant pels EUA, perquè és el primer mercat dermatològic mundial, i ha dit que intentarà que la companyia sigui “cada vegada més forta” en aquest país.

Pel que fa a la seva visió de la companyia, Carlos Gallardo Piqué va assegurar que vol que Almirall sigui líder en dermatologia mèdica, i ha destacat el potencial que ofereixen productes com Klisyri, un tractament innovador per la queratosis actínica; Wynzora, per la psoriasis vulgar de lleu a moderada, o bé Lebrikizumab, per al tractament de la dermatitis atòpica de moderada a greu.  Amb tot, va evitar donar xifres sobre quins nivells de facturació pot aconseguir Almirall a mitjà termini. “Tenim una oportunitat boníssima de créixer amb els actius que tenim”, va afegir, encara que també ha deixat la porta oberta a adquisicions que encaixin amb el negoci d'Almirall.

El nou president va dir també que aquest any el benefici brut d'explotació o Ebitda es ralentirà fins als 190-210 milions principalment per les majors inversions en llançaments de nous productes, per la despesa, l'R+D i pels menors marges de productes amb llicència.

Inversions industrials

D'altra banda, els representants d'Almirall van afirmar que aquest any l'empresa invertirà uns 25 milions a millorar la seva capacitat industrial i han recordat que Seysara, un antibiòtic oral per tractar l'acne, es fabricarà a la planta de Sant Andreu de la Barca.

almirall sab

D'altra banda, la junta va aprovar els comptes del 2021, any que es va tancar amb unes pèrdues de 40,9 milions a causa de diverses deterioracions comptables, principalment del seu fàrmac Seysara, la qual cosa contrasta amb els 74,3 milions de benefici obtinguts el 2020.

La junta també ha donat llum verda a un dividend amb càrrec a reserves de 0,19 euros per acció en modalitat de dividend flexible.

Redacció / Foto: Almirall-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
106

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix