Reig Jofre planeja fer una planta de productes biològics

Segons fonts de la farmacèutica estaria a prop de les seves actuals instal·lacions de Sant Joan Despí

La farmacèutica Reig Jofre planeja fer una planta de productes biològics a Catalunya, preferiblement a prop de les seves actuals instal·lacions de Sant Joan Despí.

Després de la celebració de la junta d'accionistes, el conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, va explicar a la premsa que es tractaria de produir productes biològics des del principi i poder fer tota la cadena de valor des del principi actiu fins al producte farmacèutic acabat. ”Tenim el coneixement i pensem que és el moment”', va dir Biosca, que considera que per dur a terme aquest projecte seria important trobar algun tipus de suport dels fons europeus i “no tenir pals a les rodes” per part de les administracions per poder fer aquesta inversió, que encara no ha quantificat, a Catalunya. En aquest sentit, va posar com a exemple que la regulació dels preus dels medicaments en un entorn inflacionista no permet repercutir els costos en els preus.

reig jofre laboratorio 948

La idea és posar-se també a la disposició de startups, hospitals o multinacionals que requereixin un soci industrial que els pugui fer tota la cadena de valor completa. Aquest projecte s'emmarca en el nou pla estratègic en el qual està treballant la companyia després que l'arribada de la covid els fes 'reescriure' els seus plans.

La companyia va signar un contracte per fabricar la vacuna Janssen a les seves instal·lacions de Sant Just Desvern i, segons Biosca, es “va bolcar” a preparar-se per produir la vacuna i, encara que finalment no s'ha fet i l'empresa no vol donar detalls del tema per qüestions de confidencialitat, sí ha complert el compromís de tenir llesta la capacitat productiva necessària per fer-la, ja que fins i tot van rebutjar d'altres potencials clients.

Principalment per a això van afegir 10 milions més als 30 previstos per a la nova planta d'injectables de Sant Joan Despí i van contractar 120 persones, de les quals ara en queden 100.

IMG 20200407 155819 1200x592

Biosca va assenyalar que la planta està treballant en altres projectes i la idea és anar recuperant el seu pla inicial, els clients originals i els productes pels quals estava pensada abans que irrompés la covid i es canviessin els plans.

Segons Biosca, l'acció ha baixat a 3 euros, “és una gran ocasió per comprar” i va recordar que durant la pandèmia va arribar a estar sobre els 6 euros, per la qual cosa espera que s'aconsegueixi un punt intermedi.

La junta va aprovar els comptes anuals del 2021, any en el qual va guanyar 5,08 milions d'euros, un 10,34% menys per les despeses associades a la nova planta i a més amortitzacions i va registrar unes vendes de 236 milions d'euros, un 3% més que el 2020.

Redacció / Fotos: Reig Jofre

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix