Seat planteja un nou ERTO que cobreixi la guerra i la vaga del transport

El nou expedient no canvia les dates ni el nombre de treballadors afectats i s’allargarà fins al 30 de juny

La direcció de Seat ha comunicat als sindicats que substituirà l'ERTO que aplica ara a causa de la falta de semiconductors per un altre que cobrirà també altres escenaris com possibles aturades a causa de la vaga de transportistes o la guerra d'UcraïnaL'ERTO actual es va pactar per l'escassetat de semiconductors a causa de la pandèmia i aquesta tipologia deixarà d'estar en vigor a Espanya l'1 d'abril, cosa que ha portat la companyia a plantejar-ne un per causes productives i organitzatives, que inclou altres causes, segons ha explicat Seat.

220112seatR

El nou expedient no canvia les dates ni el nombre de treballadors afectats. Així, s'allargarà fins al 30 de juny, amb una afectació màxima d'uns 11.000 treballadors, que són els que realitzen tasques de producció.

Segons fonts sindicals, es tractaria de comptar amb una eina capaç de gestionar la falta d'activitat amb la qual es pot trobar la fàbrica en les properes setmanes si hi ha problemes de desproveïment de components per la invasió russa d'Ucraïna o per la vaga de transportistes. Aquest expedient també donaria cobertura en cas de problemes en la producció per la Covid-19 i per l'escassetat de semiconductors, com passava fins ara.

seati

De moment, la planta de Martorell treballa amb els torns i el volum previst i no ha hagut de recórrer a cancel·lar torns o reduir la producció per la guerra d'Ucraïna o la vaga de transportistes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix