Nestlé Espanya ingressa 2.145 milions l’any 2021

La multinacional, ubicada a Esplugues de Llobregat, va facturar un 4,5% més que el 2020  i va dur a terme l'any passat inversions superiors als 45 milions

Nestlé Espanya, ubicada a Esplugues de Llobregat va tancar 2021 amb unes vendes per valor de 2.145 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,5% en termes comparables respecte a 2020, i va dur a terme l'any passat inversions superiors als 45 milions. La companyia precisa en un comunicat que ha incorporat en els comptes de 2021 les vendes de la societat Atrium Innovations Espanya, la compra de la qual del 100% del capital social va tenir lloc al gener, “per la qual cosa les xifres de 2020 s'han recalculat a efectes comparatius”, afegeix.

nestle espana img

Nestlé compta amb deu centres de producció a Espanya, situats a Pontecesures (Pontevedra), Sebares i Gijón (Astúries), La Penilla (Cantàbria), Miajadas (Càceres) i Herrera del Duque (Badajoz), Girona i Viladrau (Osona), Reus (Baix Camp) i Castellbisbal (Vallès Occidental).

Vendes nacionals

D'aquests 2.145 milions corresponen a vendes a Espanya un total de 1.397 milions d'euros (+4%), mentre que les exportacions van aportar un total de 748 milions d'euros (+5,7%) a la xifra de negocis i ja representen el 35% de les vendes totals.

Malgrat la persistència de la Covid-19 el 2021, Nestlé Espanya va incrementar els seus ingressos a causa de la reobertura gradual de la restauració i al canal en línia, que va augmentar un 11%. En un exercici marcat pels reptes que han suposat les diferents onades de la pandèmia, la recuperació gradual de la restauració i l'e-commerce van impulsar les vendes, assegura Nestlé.

netlet seu 2

Aquests 2.145 milions esmentats inclouen l'activitat comercial conjunta de Nestlé Espanya, Nestlé Purina PetCare Espanya, Atrium Innovations Espanya i Cereal Partners Espanya AEIE (50%).

Nestlé comenta que les vendes al canal 'Fora de la Llar' van aconseguir un creixement rellevant l'any passat, mentre que per categories la de cafès va experimentar un 'major creixement' gràcies a Nescafé Dolce Gusto, al cafè soluble Nescafé i al bon acolliment entre els consumidors de les càpsules compatibles amb el sistema Nespresso, Nescafé Farmers Origins.

nestle productes

La companyia també ressalta “el creixement del negoci de Xocolates després del reeixit rellançament de la tableta Nestlé Jungly”, i precisa que Nestlé Health Science i Nestlé Waters van aconseguir novament créixer a doble dígit, com també ho van fer els productes alternatius a la proteïna animal de Garden Gourmet.

Inversions

Quant a les inversions fetes a les seves plantes a Espanya, dels 45 milions destinats el 2021 la majoria, un total de 39 milions, es van destinar a producció i més de 6 milions a administració, vendes i tecnologies de la informació.

Un 11% de les inversions es va usar per millorar l'eficiència i sostenibilitat de fàbriques, mentre que els negocis de cafès, xocolates, nutrició infantil, làctics i aigües van absorbir les majors inversions.

nestle chicas

Nestlé assegura que els últims tres anys ha creat 650 ocupacions fixes a Espanya, on dona feina a unes 4.000 persones. D'altra banda, la regió ibèrica, formada per Espanya i Portugal, va créixer un 5,8% el 2021 respecte a l'exercici anterior i va aconseguir una xifra agregada de 2.749 milions d'euros.

Marçal Fontanals / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix