Seat anuncia als sindicats un excedent de 2.800 persones

La direcció també va rebutjar un increment salarial per considerar que augmentaria els costos laborals entre un 25% i un 30% fins al 2026

La direcció de l'automobilística Seat ha confirmat als sindicats que barreja un excedent de plantilla com a resultat de la transició del cotxe de combustió a l'elèctric d'una mica més de 2.800 persones fins a l'any 2026. Segons la informació facilitada a les centrals en l'última reunió de negociació del conveni, la xifra acumulada de baixes seria de 1.948 treballadors en el personal vinculat a producció i de 966 en els que depenen d'oficines i altres àrees.

excedent 1

En un comunicat conjunt, CCOO i la UGT han assenyalat que la direcció ha justificat l'excedent de mà d'obra per la menor càrrega de treball que suposa el cotxe elèctric (un 30% menys), malgrat que la companyia preveu fabricar més de 500.000 unitats a partir del 2025.

En la reunió, celebrada ahir, els dos principals sindicats a Seat van reclamar a l'empresa “un pla de futur” amb mesures que redueixin aquest excedent d'ocupacions com la cerca d'una alternativa al centre de Components del Prat de Llobregat, que fabrica caixes del canvi que deixaran d'existir amb el cotxe elèctric, per la qual cosa penja sobre ell una amenaça de tancament. A més, van demanar que s'adjudiqui a la planta de Martorell una segona plataforma elèctrica per assemblar un vehicle d'un segment superior a l'urbà petit que està previst fabricar en aquests moments. Al mateix temps, van instar l'empresa a oferir garanties que les sortides que es duguin a terme siguin no traumàtiques.

excedent 4

Els sindicats van defensar també que s'adapti l'organització del treball per “fomentar mecanismes de flexibilitat que generin ocupació”, amb mesures com el desplaçament de les pauses o l'obligació de gaudir de la jornada industrial l'any.

Augment salarial i costos laborals

En aquesta quarta reunió de negociació del conveni, la direcció va rebutjar en principi la petició conjunta d'increment salarial de CCOO i UGT per considerar que augmentaria els costos laborals entre un 25% i un 30% fins al 2026, segons les mateixes fonts.

excedent 6

En la primera reunió, a més de l'afectació en l'ocupació de la fabricació massiva de vehicles elèctrics, la direcció va plantejar una congelació de les taules salarials per al 2021, la qual cosa implica que no s'aplicaria la pujada de l'IPC, i un increment de dies de jornada laboral individual anual. El conveni col·lectiu de Seat, que afecta uns 15.000 treballadors, és el més important de la indústria automobilística espanyola.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix