La farmacèutica Reig Jofre guanya 5,08 milions d’euros el 2021

L’empresa, ubicada a Sant Joan Despí, va veure disminuir els seus beneficis un 10,34% respecte el 2020, a causa de les despeses associades a l’engegada de la nova planta de Barcelona i a les majors amortizacions

La farmacèutica Reig Jofre va guanyar 5,08 milions d'euros l'any passat, la qual cosa suposa un 10,34% menys que el 2020, a causa de les despeses associades a l'engegada de la nova planta de Barcelona i a les majors amortitzacions.

reigete

Reig Jofre, ubica a Sant Joan Despí, destaca que ha fet “un esforç important per posar a punt la nova planta d'injectables de Barcelona el 2021, adaptada als requeriments de fabricació de vacunes covid-19 en cas de futura necessitat”, tot i que no desvetlla quan podria arrencar la producció de la vacuna de Janssen, que hauria d'haver començat en el segon trimestre del 2021.

FK l9RwXwAAPErY

En total, la companyia catalana va sumar unes vendes per valor de 236 milions d'euros, un 3% més que el 2020, gràcies a la recuperació de les vendes de productes amb recepta mèdica i al bon comportament de la gamma de complements alimentaris de Forté Pharma.

En concret, la divisió Specialty Pharmare, que aglutina el negoci dermatològic i osteoarticular de Reig Jofre, va generar 75,5 milions, un 14% més, gràcies a l'estirada d'aquestes dues gammes de negoci.

El negoci de medicaments de venda lliure, agrupat a l'àrea Consumer Healthcare, va repuntar un 8%, fins a sumar 56,5 milions, gràcies a l'esmentat creixement de la línia Forté Pharma de complements alimentaris, que va créixer un 11%.

En canvi, la divisió Pharmaceutical Technologies va retallar els seus ingressos un 7%, fins als 104,3 milions, per la menor demanda d'antibiòtics i de medicaments essencials vinculats a la covid. Amb tot, Reig Jofre té grans esperances posades en la seva nova planta d'injectables, que arrencarà producció “a partir del segon trimestre d'aquest 2022.”

FK k3eWWYAAku W

“Aquesta nova capacitat, juntament amb la recuperació del mercat d'antibiòtics, hauria de permetre assolir un creixement d'ingressos en aquesta divisió, que esperem que siguin més accentuats en el segon semestre”, assegura la companyia.

Quant a la distribució geogràfica de les vendes, Espanya copa el 45%, i va aportar un 1% més el 2021, fins a sumar 105,5 milions, mentre que la resta de mercats europeus van generar 101,4 milions, un 4% més que el 2020, i l'àrea denominada Resta del Món va afegir unes vendes de 29,3 milions, un 3% més.

FKa4pvNWQAIb2K8

D'altra banda, el deute financer net del grup va assolir al tancament de l'any els 69 milions, enfront dels 55,1 milions del 2020, mentre que el 2021 les inversions industrials de la companyia van sumar 13,1 milions a causa de la finalització de la nova planta d'injectables i a la renovació integral d'instal·lacions escomesa a la planta de Toledo.

De cara al 2022, la companyia treballa per tancar l'exercici amb creixement de vendes i de benefici brut d'explotació (Ebitda).

Redacció / Fotos: Reig Jofre-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix