El comitè de Seat demana ajuda a la ministra per fabricar el motor elèctric

Es vol aconseguir que el Grup Volkswagen assigni la fabricació de motors elèctrics a la planta del Prat de Llobregat, davant el temor que tanqui si perd aquest encàrrec

El comitè d'empresa de Seat ha demanat aquest dijous l'ajuda de la vicepresidenta segona del govern central, Yolanda Díaz, per aconseguir que el Grup Volkswagen assigni la fabricació de motors elèctrics a la planta del Prat de Llobregat, davant el temor que tanqui si perd aquest encàrrec. Els sindicats de l'automobilística espanyola han traslladat aquest prec a la també ministra de Treball i Economia Social durant la reunió que han mantingut aprofitant la seva visita a les instal·lacions de Seat a Martorell.

vice seat 2

vice seat 8

El president del comitè i membre del Consell de Supervisió del Grup Volkswagen, Matías Carnero, ha explicat que existeix “preocupació” davant la possibilitat que el consorci alemany, al qual pertany Seat, adjudiqui a una planta a Hongria la fabricació dels motors dels cotxes elèctrics que s'acoblaran a Martorell i a Pamplona.“Si El Prat es queda sense el motor elèctric, el risc que acabi tancant és molt alt. El govern espanyol ha d'apressar el Grup Volkswagen perquè es fabriquin aquí els 800.000 motors dels vehicles elèctrics que s'acoblaran a partir del 2025 entre les plantes del consorci de Martorell i Pamplona”, ha dit Carnero.

vice seat 3

vice seat 4

Al centre del Prat, un dels que té Seat a Barcelona i dedicat a les caixes de canvi, treballen en l'actualitat unes 1.200 persones, entre les quals s'estén aquests dies “la intranquil·litat” pel seu futur.

v ice seat 5

Carnero ha subratllat que han fet arribar a Yolanda Díaz els perills que el comitè detecta sobre l'ocupació en Seat si les ajudes del Perte de l'automòbil elèctric, en les que treballa el govern central, no inclouen “salvaguardes per evitar deslocalitzacions de producció”  i “sortides traumàtiques” d'empleats.“No hi ha claredat en aquests moments sobre el futur del centre del Prat. Si no venen els motors elèctrics estem davant una mort anunciada. Per això li hem demanat ajuda a la ministra perquè encara som a temps d'arreglar-ho”, ha insistit.

En concret, el comitè ha demanat Díaz que intercedeixi davant el president del govern central, Pedro Sánchez, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, perquè “pressionin” el Grup Volkswagen, que lidera un projecte per construir elèctrics a Espanya que aspira a les ajudes públiques del Perte.

vice seat 6

vice seat 7

Segons Carnero, la vicepresidenta segona s'ha mostrat empàtica i s'ha compromès a traslladar les seves inquietuds davant el president de l'executiu espanyol. Yolanda Díaz ha visitat aquest dijous per primera vegada les instal·lacions de Seat a Martorell, on s'ha reunit també amb el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, amb el vicepresident de Recursos Humans i Organització, Xavier Ros, i amb el vicepresident de Compres, Alfonso Sancha.

Redacció / Fotos: Seat-Govern Espanya

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix