Campanya de CCOO per traslladar els continguts de la reforma laboral

Aquesta setmana es va reunir el Consell Intercomarcal per valorar els eixos de treball

Aquesta setmana va tenir lloc una reunió del Consell Intercomarcal de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf. Es va tractar de la primera trobada d’aquest organisme de valoració i supervisió de l’activitat del sindicat a aquestes comarques, el més important entre congressos.

campanya ccoo

Josep Maria Romero, secretari general de CCOO BLLAPAG, va presentar un informe de situació que va incloure referències als principals temes d’actualitat al món laboral i a nivell social:

  • Evolució i impacte social i econòmic de la pandèmia
 
  • Recuperació econòmica marcada per la reducció de l’atur, generació d’ocupació de poca qualitat i salaris baixos. Increment de les desigualtats
 
  • Conflictes a importants empreses del territori: Robert Bosch, Mahle, Nissan...
 
  • Crisi de subministraments i crisi ambiental
 
  • Transformació i impactes a sectors econòmics com l’automoció, disputes sobre horaris comercials, transport de viatgers, lleure educatiu, funció pública, etc
 
  • Oportunitat de millorar les condicions laborals a partir de la reforma laboral (temporalitat, negociació col·lectiva i flexibilitat davant situacions de crisi), la pujada de salaris i SMI, sistema de pensions i protecció social o reindustrialització.
 

Romero també va fer una valoració de la intensa activitat sindical desenvolupada durant els darrers mesos i dels reptes i els eixos de treball pels propers mesos. Es va destacar que CCOO està preparant una important campanya per difondre els continguts de la reforma laboral, adreçada a les persones que desenvolupen l’assessorament directe als locals sindicals. També es convocaran assemblees de treballadors/ores a Cornellà de Llobregat, Igualada, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. En paral·lel es dissenyarà una campanya informativa pels mitjans de comunicació i les xarxes socials, amb notes de premsa, infografies, comparatives, etc.

campanya ccoo 2

El punt d’inici d’aquesta activitat serà una trobada conjunta de representants sindicals de CCOO i UGT que tindrà lloc el proper dia 28, amb la participació d’Unai Sordo i Josep M. Álvarez, secretaris generals respectius dels dos sindicats majoritaris.

Redacció / Fotos: CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix