Almirall avança amb el fàrmac per combatre la dermatitis

Lebrikizumab és un inhibidor de la citocina IL-13, unes petites proteïnes que serveixen per al control del creixement i l'activitat d'altres cèl·lules del sistema immunitari i les cèl·lules sanguínies

Almirall, amb seus a Sant Andreu de la Barca i Sant Feliu de Llobregat, va anunciar que el fàrmac lebrikizumab contra la dermatitis atòpica, que desenvolupa la companyia nord-americana Lilly i que l'empresa farmacèutica comercialitzarà a Europa, ha mostrat “una millora significativa de la gravetat de la malaltia” en un tercer assaig de fase 3.

A l'agost, l'empresa ja va informar de les dades positives obtingudes per aquest mateix fàrmac en altres dos assajos de fase 3, un estadi en el qual l'eficàcia del fàrmac es compara amb els tractaments habituals.

FF84iXOXoAkl4GF

En un comunicat, aquesta companyia ha precisat que en el tercer assaig el lebrikizumab “va millorar significativament la gravetat de la malaltia quan es va combinar amb corticosteroides tòpics, en persones amb dermatitis atòpica, de moderada a greu”. En concret, “en la setmana 16, l'estudi va aconseguir tots els criteris de valoració primaris i els secundaris clau”, afegeix l'empresa farmacèutica.

Informa Almirall que lebrikizumab és un inhibidor de la citocina IL-13, unes petites proteïnes que serveixen per al control del creixement i l'activitat d'altres cèl·lules del sistema immunitari i les cèl·lules sanguínies. “És un nou anticòs monoclonal en fase d'investigació que té una elevada biodisponibilitat i una llarga vida mitjana, i bloqueja la senyalització de la IL-13”, explica.

E7O 3SUXoAENqfH

Les persones malaltes de dermatitis atòpica pateixen picor, infecció de la pell i presència de zones dures i engrossides de la pell, precisament a causa de l'acció de la proteïna IL-13. “Els pacients necessiten opcions de tractament eficaces i ben tolerades que permetin controlar la malaltia a llarg termini i tenir una qualitat de vida òptima”, ha dit el professor i doctor en Medicina, Andreas Pinter, un dels investigadors de l'assaig.

La farmacèutica ha explicat així mateix que preveu explicar els resultats complets dels tres assajos de fase 3 abans citats en futurs congressos científics el 2022.

Redacció / Fotos: Arxiu-Almirall

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix