Nissan tanca definitivament la planta de producció de vehicles

L’empresa automobilística posa fi a més de quaranta anys d’història a Catalunya

Nissan va posar el punt final ahir a la producció de vehicles a les plantes de Barcelona amb el muntatge de l’última “pick-up” Navara a la Zona Franca. La producció de l’altre model que actualment s’acoblava en aquesta planta, la furgoneta elèctrica e-NV200, va finalitzar el passat el 9 de desembre. D’aquesta manera, l’automobilística posa fi a més de quaranta anys d’història a Catalunya.

780 0008 5312526 2b667549c5d62c84074b493810ece525

L’empresa va anunciar fa un any i mig que tenia la intenció de tancar les tres plantes que tenia a Catalunya, la de Zona Franca, la de Montcada i Reixac i la de Sant Andreu de la Barca.

Negativa de Great Wall Motors

La fabricació de l’última “pick-up” arriba quan encara no s’ha decidit qui substituirà la multinacional nipona pocs dies després de la negative de la marca xinesa, el candidat preferent per ocupar els terrenys de Barcelona. Així, queda enlaire el destí dels més de 1.500 treballadors que queden per reindustrialitzar, i que aquesta setmana han anat a recollir les cartes d’acomiadament.

FFht4SBWUAMj1lH

Alternatives

Les alternatives per a la planta de la Zona Franca, després de la negativa de la marca xinesa, passen per dividir l’espai disponible entre el hub d’electromobilitat D-Hub, i altres empreses, com podria ser el projecte de manteniment de vehicles blindats militars de Tess Defence i iniciatives logístiques com les que ha presentat Goodman o Merlín Properties juntament amb el Port.

Redacció / Fotos: Nissan-CCOO

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
72

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix