Seat inaugura a Martorell el primer laboratori de bateries d’Espanya

L’empresa automobilística ha invertit set milions d'euros, hi treballen 25 persones i ocupa uns 1.500m² de superfície

Seat ha inaugurat oficialment aquest dimecres el Test Center Energy, el primer centre de desenvolupament de bateries d'Espanya, quart país on el grup Volkswagen instal·la un laboratori d'aquest tipus, en el qual ha invertit set milions d'euros, hi treballen 25 persones i ocupa uns 1.500m² de superfície.

cq5dam.thumbnail.750.420

cq5dam.thumbnail.750.420 3

En l'acte d'inauguració oficial d'aquesta planta, situada a Martorell i ja operativa des d'octubre, hi han participat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; el conseller delegat de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, i el vicepresident d'R+D de la companyia, Werner Tietz.

Es tracta d'”una instal·lació única i 'un orgull” per al grup automobilístic, perquè representa “un pas més en la transformació de l'empresa”, ha dit Tietz, al mateix temps que Griffiths ha assegurat que aquesta iniciativa casa amb una de les seves principals missions al capdavant de Seat: electrificar la companyia.

cq5dam.thumbnail.750.420 8

El projecte d'aquest centre de recerca i desenvolupament va ser aprovat l'any passat, en plena pandèmia, i la planta s'ha aixecat en només 18 mesos on abans hi havia un solar.

El laboratori de Martorell té una capacitat d'assaig de fins a 1,3 megavats -equivalent al consum de 350 llars amb tots els dispositius connectats- i permet provar mòduls en cel·les, bateries i vehicles elèctrics. Aquí es desenvoluparan i duran a terme assajos de rendiment per a vehicles cent per cent elèctrics o híbrids endollables, com és el cas de prototips de les marques Cupra, Seat i Seat Mó, a més d'altres del grup Volkswagen. La planta s'emmarca en els 5.000 milions d'euros que el grup Volkswagen preveu invertir per electrificar vehicles i instal·lacions.

cq5dam.thumbnail.750.420 6

La ministra Morant ha destacat que l'automoció és “un sector vertebrador del sistema espanyol” i ha posat el nou centre de desenvolupament de bateries de Seat com a exemple de la “indústria innovadora i competitiva que Espanya necessita”. Així, ha indicat que aquest sector “ha de ser capaç de respondre al repte de la transició cap als vehicles elèctrics” i ha incidit en l'oportunitat que té Espanya per “convertir-se en un hub europeu de l'electromobilitat.”

cq5dam.thumbnail.750.420 7

Torrent, al seu torn, ha definit Seat com “un soci estratègic per la Generalitat”, atès que l'automoció és “fonamental” per a Catalunya pel seu “pes en l'economia, el seu efecte tractor i pel procés de transició” en el qual es troba. Els objectius de Seat estan “alineats” amb els del Govern, la qual cosa és “un gran repte i una gran oportunitat' per fer de Catalunya 'un referent de l'automoció al sud d'Europa”, ha afegit.

Aquest laboratori de bateries se subdivideix en cinc àrees: una sala de programació, un banc de potència, cinc cambres climàtiques, una zona de desenvolupament de components i una última de desenvolupament de vehicles. Les bateries es fabriquen en sis fases, segons han explicat als periodistes els enginyers Francesc Sabaté i Pablo Torrellas. El laboratori de bateries de Seat a Martorell se centra principalment en les fases intermèdies del procés.

cq5dam.thumbnail.750.420 1

En aquest mateix acte, Griffiths ha avisat que eventuals “retards” en la convocatòria del PERTE de l'automoció poden fer perillar els plans de Volkswagen per situar a Espanya la seva fàbrica de bateries. Ha assegurat que el grup Volkswagen ha “fet els deures”, de manera que qui ara ha de “posar-se les piles” és el govern central. Minuts després, Morant, ha subratllat que el PERTE va rebre la llum verda de Brussel·les la setmana passada i ha assegurat que els propers dies se'n publicaran les bases.

Redacció / Fotos: Seat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix