La restauració del Prat preveu una caiguda dels ingressos del 50% per Nadal

Les anul·lacions de dinars i sopars d’amics i empresa són el principal factor de la disminució de la facturació

El Gremi de Restauradors del Prat, agrupats al Prat Empresarial, han constatat els darrers dies una allau d’anul·lacions de reserves de Nadal als seus establiments arran de les darreres declaracions del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la que recomanava que no es fessin sopars ni trobades de Nadal. El degoteig d’anul·lacions ha estat constant.

Els tretze restaurants que formen del Prat Empresarial estimen una pèrdua de facturació provocada per aquestes anul·lacions del 50% de les previstes per a la campanya nadalenca. A més cal afegir una pèrdua o malmetement de la inversió feta en matèria primera que caldrà malvendre allà on la capacitat de reacció no hagi pogut traspassar l’efecte a la cadena de subministrament, l’altra gran perjudicada per aquesta gestió improvisada dels sopars de Nadal.

3f4b7eda 5ac8 4af3 a413 a1e52f685b21

Els empresaris del Prat, i especialment els de la restauració, manifesten ser conscients de la situació sanitària que viu el país. Han hagut d’acceptar tancaments, restriccions d’aforament, imposició de mesures de col·laboració amb l’administració (controls covid), han demostrat resiliència moral (que no econòmica en tots els casos) i troben a faltar que algú valori el seu esforç tal com, molt merescudament, es va fer amb el personal sanitari a l’inici de la pandèmia. Consideren que ningú els pot acusar d’egoistes i d’insolidaris quant a l’acceptació de la seva situació en aquesta crisi. El que sí que els hagués agradat és una certa planificació per part de la Conselleria de Salut amb temps suficient perquè el sector s’organitzés de cara a aquestes dates i així o bé racionalitzar les compres o simplement reduir les previsions d’activitat i acceptar menys guanys que és molt diferent a suportar pèrdues, que és el que diuen els passarà ara. I tot això en un context de greuge comparatiu amb altres comunitats espanyoles com ara la de Madrid on sembla que el binomi covid i restauració no té la mateixa significació que a Catalunya.

2ee77f1e 5276 44aa 8657 a68c19659a90

Els trete establiments que formen la comissió de Restauració del Prat Empresarial són El Cortijo, Mesón Galicia, 2 de vins, Marisquería El Capitán Garfio, El Cafè de la Rambla, Casa Guijarro, La Santa, El Bar de La Capsa, K-Chopo, Cafè L’Artesà, La Masia Emilio Sánchez, Delta Restaurant, Jamonsito i Caldas.

Redacció / Fotos: Prat Empresarial

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix