Volkswagen descartaria instal·lar la planta de bateries a Catalunya

Fonts properes a Seat, segons La Vanguardia, confirmen que és difícil que la fàbrica s'ubiqui prop de Martorell

Volkswagen ha descartat que la futura planta de bateries s'instal·li a Catalunya, segons va publicar ahir dissabte La Vanguardia, que assegura que el grup automobilístic planteja Sagunt (País Valencià) i Extremadura com les dues ubicacions més probables. La multinacional alemanya, afegeix, es decantaria per la primera per les bones comunicacions i un més fàcil accés a personal qualificat, mentre que l'executiu de Pedro Sánchez preferiria Extremadura per compensar el fenomen de l'Espanya buidada.

16460

No obstant això, Martorell acollirà el centre de disseny i el centre de reciclatge i acoblament de bateries. Fonts properes a Seat admeten que és difícil s'opti per Catalunya pel que fa a la fàbrica de bateries, ja que el PERTE és un "projecte de país" i "no s'entendria" que pràcticament tots els recursos es destinessin a un mateix territori de l'Estat. D'altra banda, el Govern assegura que no els consta que VW hagi pres una decisió definitiva sobre la planta de bateries.

La fàbrica de bateries de Volkswagen suposaria una inversió de fins a 3.500 milions d'euros i podria comportar la creació d'entre 3.000 i 5.000 llocs de treball directe. Si bé tot apunta que Catalunya es quedaria sense aquesta fàbrica, de moment Martorell ja tindria assegurada la fabricació de tres vehicles elèctrics compactes de VW, a més del reciclatge i assemblatge de bateries i disseny.

De moment, fonts del Govern han explicat aquest dissabte que no els consta que el grup Volkswagen hagi pres una decisió definitiva amb relació a la fàbrica de cel·les de bateries. En qualsevol cas, subratllen que tenen la "seguretat d'haver fet la millor oferta possible amb emplaçaments idonis" per acollir aquesta infraestructura i que la "prioritat absoluta" era assegurar la fabricació del vehicle elèctric a Martorell perquè "garanteix el futur de Seat i el lideratge de Catalunya en la indústria de la mobilitat sostenible."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix