Seat avança l’aturada nadalenca per falta de semiconductors

Inicialment prevista per al 24 de desembre, però que finalment començarà el divendres 17 de desembre, han confirmat fonts de l'empresa

La falta de semiconductors ha obligat Seat a avançar l'aturada nadalenca de la seva fàbrica de Martorell, inicialment prevista per al 24 de desembre, però que finalment començarà el divendres 17 de desembre, han confirmat fonts de l'empresa. A causa de la falta dels semiconductors, un component clau dels xips integrats en els circuits electrònics de determinats vehicles, s'ha decidit un ERTO per avançar cinc dies la parada prevista inicialment pel 24 de desembre.

Segons els acords adoptats amb els sindicats i el calendari establert, estava previst que l'últim dia de producció fos el 23 de desembre i que es reprengués la feina el 10 de gener, és a dir, que hi hauria dues setmanes de no activitat. No obstant això, davant la falta de semiconductors s'ha decidit parar la producció cinc dies abans, de manera que l'últim dia de feina serà dijous, 16 de desembre, i es tornarà a treballar el dilluns, 10 de gener, tal com estava previst, és a dir, s'allarga l'aturada cinc dies laborables més.

La producció es reprendrà a partir del 10 de gener i els dies 3, 4 i 7 de gener de 2022 s'han acordat com a dies de jornada industrial, mentre que el 5 i el 6 de gener són festius.

marto caden a

Aquestes fonts han assegurat que la demanda dels models SEAT i CUPRA es troba actualment en nivells pre-Covid i han destacat que la companyia està fent tot el possible per lliurar l'alta demanda d'aquests models als concessionaris i clients, per la qual cosa fabrica el màxim nombre de vehicles quan disposa de semiconductors.

A manera d'exemple, han explicat que, aquesta setmana, les tres línies de producció de Martorell van treballar el 7 de desembre i no van descansar durant el pont.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix