La Diputació tindrà un pressupost de 1.060 milions d’euros per al 2022

És el més alt de la seva història augmentant un 9,83% els comptes de l’exercici de l’any passat on el 85% es destinaran a actuacions dirigides -directament o indirectament- als governs locals de la província de Barcelona i la seva ciutadania

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dijous el seu pressupost per al 2022, que amb 1.060 milions d'euros és el més alt de la seva història, augmentant en gairebé 95 milions, un 9,83%, els comptes de l'exercici de l'any passat. El diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carles Ruiz, ha estat l'encarregat de presentar el pressupost, just abans de l'inici del ple de la Diputació en el qual se sotmetrà a votació.

FFCPtC4X0AgGwAY

Del total del pressupost, un 85%, és a dir, prop de 900 milions, es destinen a actuacions dirigides -directament o indirectament- als governs locals de la província de Barcelona i la seva ciutadania. D'aquesta partida, uns 400 milions es destinaran a transferències directes als governs locals, mentre que els altres 500 milions arribaran als municipis a través dels serveis directes a la ciutadania o els programes de cooperació tècnica i de coneixement.

“La notícia no és que la Diputació de Barcelona incrementi el seu pressupost, totes les administracions han crescut, sinó que el més important és que el 85 % dels recursos van directament dirigits als ajuntaments, per tant, el creixement de recursos de la Diputació suposa directament que els municipis de la província de Barcelona tenen un increment de recursos molt superior al de l'any passat”, ha subratllat Ruiz. Sobre aquest tema, ha destacat que la corporació es manté com l'administració de referència a nivell local i segueix treballant per reforçar els ajuntaments. El diputat ha explicat també que aquest creixement del pressupost ha estat possible gràcies a l'increment de les partides rebudes de l'Estat, així com la suspensió de les regles fiscals. A l'espera de la votació del pressupost en el Ple, Ruiz ha avançat que els comptes s'aprovaran amb majoria absoluta i ha confiat que no rebin cap vot en contra.

FFCFlalWQAEgWrg

En aquest sentit, ha destacat la fluïdesa i bona relació amb els grups de l'oposició durant la negociació del pressupost, subratllant que s'han incorporat diferents suggeriments de diferents grups.“En termes generals, s'han incorporat moltes de les propostes de l'oposició, perquè sintonitzaven amb els nostres objectius. Cal remarcar la singularitat de la nostra institució, que el que fa és donar suport als ajuntaments. Les necessitats i problemes dels alcaldes són molt similars”, ha indicat Ruiz.

A través d'aquest pressupost, la Diputació manté l'aposta pels projectes transformadors, que ja ha iniciat aquest 2021, i que tenen com a objectiu donar resposta als reptes globals que han de definir el futur de la societat.

FFCS4K0XoAoxiVg

Els comptes preveuen destinar 73,4 milions d'euros a inversions, alhora que mantenen un conjunt de programes i serveis, ja consolidats, per garantir que els governs locals poden seguir oferint uns serveis de qualitat, amb 127,6 milions d'euros en el catàleg de serveis que la Diputació ofereix als municipis.

“La nostra voluntat amb aquests pressupostos és mantenir la senda de recuperació i donar suport als ajuntaments per fer-ho. Mantenir aquesta capacitat transformadora de les polítiques públiques, amb noves línies, unes derivades de la pandèmia i unes altres que ja teníem en agenda, i donar suport als municipis perquè puguin abordar la capacitat de resiliència, la transformació digital i l'emergència climàtica, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha resumit Ruiz.

FFCT1UZXsAEf4Ak

Pel que fa als ingressos, 594,3 milions (56,1%) procedeixen de transferències corrents; 152,9 milions (14,4%), d'impostos directes; 112,8 milions (10,6%), d'impostos indirectes; i 190,3 milions (18%), d'actius financers.

Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix