AkzoNobel instal·la un hub de planificació per a tota Europa a Barcelona

L'empresa neerlandesa compta amb dos centres de producció a Vallirana i El Prat de Llobregat

La multinacional AkzoNobel, dedicada a la fabricació de pintures i recobriments, ha obert a Barcelona el seu centre neuràlgic de planificació per tota Europa, des del qual centralitzarà la gestió de més de 30 plantes de producció i 125 magatzems, la qual cosa generarà 65 nous llocs de treball. El hub, situat a la Zona Franca, on la companyia té la seva seu a Espanya, s'especialitzarà en la línia de negoci dels revestiments per a altres empreses. La companyia, on a Vallirana i El Prat de Llobregat té un centre de producció, compta amb un altre hub a Sassenheim (Països Baixos), dedicat a les pintures decoratives per al consumidor final.

15093552596723

El Departament d'Empresa, que ha donat suport a l'obertura del centre a Zona Franca de la mà d'ACCIÓ -l'agència catalana per a la competitivitat-, ha destacat que AkzoNobel és una del més de 500 empreses dels Països Baixos situades a Catalunya. En un comunicat, Empresa ha subratllat que aquest és un exemple del tipus de projectes d'inversió estrangera industrial i d'alt valor afegit que a la Generalitat li interessa atreure.

La directora general d'Indústria i consellera delegada d'ACCIÓ, Natàlia Mas, ha assegurat que aquest hub contribuirà a consolidar el sector químic català, que és el primer quant a exportacions.

5fa91e630e462

AkzoNobel compta amb 1.140 treballadors a Catalunya, dels quals 560 estan destinats a les instal·lacions de Zona Franca. La companyia, que té presència comercial en més de 150 països, preveu tancar aquest any amb una producció de 98.000 tones a Espanya. A Catalunya, la multinacional compta amb altres línies de negoci en àmbits com la pintura en pols, la decorativa o les que s'apliquen en el sector de l'automoció o l'aeroespacial.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
154

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix