Cinc entitats i empreses opten a gestionar el CFPA a Martorell

Des de fa anys, tant els sindicats com les empreses de l'automoció denuncien que aquesta instal·lació, situat prop de la planta de Seat a Martorell, està infrautilizat

Cinc entitats i empreses, entre elles la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació Eurecat, opten a la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d'Automoció (CFPA) de Martorell, inaugurat en 2015. Les altres empreses que s'han presentat al procés de licitació d'aquest contracte són Esquemes Informàtics, MSX International Techservices i Disseny Educatiu.

martorell centre automoció

No obstant això, algunes d'aquestes empreses, explica el departament d'Empresa i Treball en un comunicat, hauran de presentar en els propers dies una documentació requerida per poder seguir en el procés de licitació.

Després d'obrir una licitació en 2019 que va acabar quedant deserta, el Govern va publicar el passat 1 d'octubre l'anunci de licitació del contracte per gestionar aquest centre que suma més de 10.000 metres quadrats de superfície i que va costar 17,6 milions d'euros. La licitació suposa la concessió de la gestió i explotació del CFPA durant 15 anys, prorrogables 10 anys més.

Les empreses i entitats interessades podien presentar les seves sol·licituds de participació fins al 4 de novembre. Està previst que la notificació de l'adjudicació es produeixi a la fi de gener de 2022.

Martorell Taller.jpg 355686794 bona

Des de fa anys, tant els sindicats com les empreses de l'automoció denuncien que aquest centre, situat prop de la planta de Seat a Martorell, està infrautilizat.

Per això, fins i tot el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) va demanar a la fi de l'any passat que aquest centre depengués de les empreses del sector de l'automoció.  En aquest centre s'impartirà FP inicial, FP professional per a l'ocupació i la formació programada per a les empreses destinada al sector de l'automoció.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix