Bayer planteja un ERO per retallar 85 llocs de treball a Espanya

La farmacèutica, ubicada a Sant Joan Despí, ha justificat la retallada per “la necessitat d'adaptar-se al procés d'evolució que està vivint el sector de la salut”

La farmacèutica va comunicar ahir divendres als sindicats la seva intenció de presentar un ERO per retallar 85 llocs de treball a Espanya. Fonts de Bayer, amb seu a Sant Joan Despí, han assegurat que l'ERO respon a la decisió “d'iniciar una revisió de la seva organització en les divisions Pharmaceuticals i Consumer Health a Espanya”. L'ERO es durà a terme a Bayer Hispània, que aglutina fonamentalment el negoci farmacèutic de Bayer al país.

bayer 2 728

Fonts sindicals han assenyalat que, dels 85 llocs de treball afectats, cinc corresponen a la xarxa de vendes de l'àrea de Consumer Health i la resta a personal de la xarxa de vendes de Pharma a nivell nacional, i han afegit que Bayer Hispània té uns 700 empleats en tota Espanya. Aquestes fonts han precisat que està previst que l'ERO es formalitzi el proper 10 de novembre.

Per la seva banda, Bayer ha justificat la retallada de 85 posicions en aquestes divisions per “la necessitat d'adaptar-se al procés d'evolució que està vivint el sector de la salut”, caracteritzat per desafiaments com “l'acceleració de la transformació digital, els canvis en les preferències i els comportaments dels professionals sanitaris, i la irrupció de noves formes de treball i organització enfocades cap a l'agilitat i la flexibilitat.”

La companyia s'ha compromès a actuar “de forma socialment responsable i amb la major transparència possible, respectant sempre el procés de consulta que ara s'inicia”, han afegit fonts de Bayer.

Ja el 2019, Bayer va plantejar un altre ERO a Bayer Hispània, en aquell cas per retallar en 75 persones el personal del seu centre de Sant Joan Despí, un procés que finalment va acabar afectant un total de 60 empleats.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix