Denuncien les ofertes de treball “indignes” al polígon de Les Llicorelles

Molins en Comú i Molins Camina Podem culpabilitzen l’alcalde de Molins de Rei de donar-li suport

“Salaris de subsistència i precarietat laboral. Això és el que proposa l’empresa de logística DSV, de nova implantació al polígon de Les Llicorelles de Molins de Rei, amb la seva oferta d’ocupació, publicada al compte oficial informatiu de l’ajuntament, per cobrir 36 llocs de treball: 12 conductors de carretons i 24 peons de transport”, segons denuncien Molins En Comú i Molins Camina-Podem.

Segons els grups municipal, l’oferta només inclou contractes per obra i servei, cap d’indefinit, qüestió que des de Molins en Comú i des de Molins Camina Podem “entenem pot ser una frau de llei respecte a la normativa laboral. A més els sous que s’ofereixen són absolutament precaris, de subsistència i estan situats en el llindar del salari mínim professional fruit de l’aplicació d’un conveni d’empresa clarament inferior al conveni col·lectiu de treball del sector de transport de mercaderies per carretera i logística de la província de Barcelona per als anys 2011-2023, que és el que caldria aplicar.”

Captura de pantalla 2021 10 24 a las 7.23.41

Suport municipal

Els dos grups municipals lamenten i “els preocupa el cofoisme del nostre alcalde, Xavi Paz, davant d’aquesta realitat, fins i tot divulgant aquestes ‘noves oportunitats de feina’ en el seu compte de Twitter, com si fos el responsable de recursos humans de l'empresa anunciant un gran èxit per la vila. Aquest són els llocs de treball de qualitat que necessita Molins de Rei? La precarietat i els salaris de subsistència són el que ens havia d’aportar la implantació d’aquesta empresa logística als molinencs i molinenques?”

Tanmateix, Molins en Comú i Molins Camina destaquen que les treballadores i treballadors de DSV-Molins s’hagin organitzat i celebrat les primeres eleccions sindicals i animen a la seva representació a lluitar per unes condicions de treball més justes. “Tenen tot el nostre suport”, afirmen.

Per últim, denuncien, com ja han fet altres vegades, “l’incompliment per part de l’empresa DSV de les mesures de mobilitat sostenible i d’ambientalització (plaques fotovoltaiques per autoconsum) que no s’estan realitzant fins aquest moment”. Davant d’aquesta realitat insten al Govern municipal “a fer menys propaganda i a actuar per exigir a aquesta empresa uns llocs de treball estables, amb sous dignes i a què s’exigeixi des del consistori el compliment de totes les mesures ambientals i de mobilitat previstes en el projecte.”

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix