Volkswagen preveu una fàbrica de bateries a Espanya

L’empresa automobilística preveu produir elèctrics des de 2025

El grup Volkswagen (VW) va assegurar la setmana passada que preveu situar una fàbrica de bateries a Espanya i que la família d'elèctrics petits de tot el consorci es produeixi al nostre país a partir de 2025, però “la decisió final dependrà de les condicions generals i de les ajudes estatals·. Volkswagen va assegurar que estudia amb altres socis estratègics la construcció d'una fàbrica geganta de bateries per a elèctrics a Espanya, que seria la tercera de les sis previstes, després de les anunciades a Suècia i Alemanya.

cq5dam.thumbnail.2000.1000

El conseller delegat de Volkswagen, Herbet Diess, va dir en un esdeveniment virtual per presentar la seva nova estratègia que “Espanya serà un dels pilars estratègics de l'ofensiva d'elèctrics.”

La família d'elèctrics petits exercirà “un paper clau en la democratització de la mobilitat elèctrica a Europa, ja que contribuirà que la mobilitat elèctrica neutra per al clima sigui accessible per a més clients”, va afegir VW i Seat en un comunicat. El grup VW i Seat estan disposats a cooperar amb el Govern espanyol per transformar el país en un centre líder de mobilitat elèctrica.

cq5dam.web.1280.1280

I per això sol·licitaran participar en el Projecte Estratègic Per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) anunciat pel Govern espanyol, que preveu injectar 4.295 milions en la indústria de l'automoció espanyola fins a 2023 per preparar-la per a la fabricació de vehicles elèctrics.

El grup automobilístic alemany, que té marques com VW, Seat, Skoda, Porsche i Audi, vol establir a Espanya “tota la cadena de valor afegit dels vehicles elèctrics, inclosa la producció de vehicles elèctrics, així com els seus components i una nova fàbrica de bateries del grup”, va dir Diess.

El conseller delegat del grup Volkswagen, Herbert Diess, va explicar que “la família Small BEV -que és el nom que reben aquests petits vehicles elèctrics- podria fabricar-se a Espanya, depenent del context general i del suport per part del sector públic.”

imatge del nou seat 100 electric el born

El responsable de Tecnologia al grup Volkswagen, Thomas Schmall, va afegir en la presentació: “Estem impulsant encara més la nostra estratègia de bateries i tenim la intenció de construir la gigafàbrica número tres a Espanya”. “Aquesta localització permetria un subministrament altament segur per a la producció de vehicles elèctrics a Espanya”, segons Schmall. “En la seva fase final, a finals de la dècada actual, la factoria podria tenir una capacitat anual de 40 gigawatts/hora”, va afegir Schmall.

Cooperació

Seat vol cooperar amb el Govern espanyol per transformar la planta de producció de Martorell “en una fàbrica de vehicles 100% elèctrics' i així 'transformar la indústria automobilística espanyola i contribuir de forma significativa a la descarbonització del sud-oest d'Europa”, segons el seu conseller delegat.

volkswagen id 3 1 1588013684

Volkswagen vol tenir sis fàbriques gegantes de bateries per a elèctrics a Europa, amb una capacitat de 240 gigawatts/hora fins a 2030.

Redacció / Fotos: Seat-La1

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix