Aproven un assaig clínic d’Oyzon per a l’esquizofrènia

La biofarmacèutica, amb seu a Cornellà de Llobregat, ja té en marxa l’estudi ‘Evolution’

La biofarmacèutica Oryzon Genomics ha rebut l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament per dur a terme un assaig clínic de fase IIb amb vafidemstat en pacients amb esquizofrènia. L'estudi, denominat 'Evolution', és un assaig per avaluar l'eficàcia i la seguretat de vafidemstat en pacients adults amb esquizofrènia sota tractament antipsicòtic estable.

shutterstock 1672171747 2

L'assaig té dos objectius: avaluar l'efecte d'aquest fàrmac sobre els símptomes negatius de l'esquizofrènia i també la millora de la deterioració cognitiva associada a l'esquizofrènia. Per donar cabuda a aquest segon objectiu, els pacients seran tractats durant sis mesos i l'assaig inclourà múltiples criteris de valoració centrats en els símptomes negatius i positius, així com en la cognició.

L'assaig es durà a terme a entre sis i deu centres a Espanya i planeja incloure 100 pacients en total. Està previst fer una anàlisi intermèdia per ajustar el nombre final de pacients necessaris per avaluar l'eficàcia. 'Evolution' es basa en la capacitat de vafidemstat d'inhibir l'enzim LSD1, reduint l'agressió, augmentant la sociabilitat i mitigant l'evitació social.

shutterstock 612999197

Això s'ha provat en diversos models preclínics, així com en les dades clíniques obtingudes amb un altre assaig on vafidemstat va reduir l'agitació-agressió en pacients amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, trastorn de l'espectre autista i trastorn límit de la personalitat, a més de mostrar efectes globals positius en aquests trastorns psiquiàtrics després de 2 mesos de tractament.

Redacció / Fotos: Oryzon Genomics

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix