Seat tancarà la fàbrica de Martorell tres dies per falta de components

L'empresa automobilística es mantindrà parada, de facto, des de demà, 23 de juny, fins al dimarts, 29 de juny, ja que el 23 i el 24 són jornades festives

Seat tancarà tres dies la planta de Martorell a causa de la impossibilitat de mantenir la producció de vehicles per la falta de semiconductors, que afecta la indústria automobilística mundial. Amb aquesta decisió, la fàbrica automobilística es mantindrà parada, de facto, des de demà, 23 de juny, fins al dimarts, 29 de juny, ja que el 23 i el 24 són jornades festives per a l'automobilística.

muntatg e 1

A més, la Línia 3, la que fabrica l'Audi A1, continuarà parada fins al proper 2 de juliol, segons ha informat Seat. L'automobilística ja havia acordat tancar la línia L3 i ara ha estès les aturades a les altres dues línies, al no poder garantir el subministrament de semiconductors, un desproveïment que afecta a tota la indústria mundial de l'automoció. La firma ha acordat amb els sindicats aplicar mesures de flexibilitat interna per fer front a aquestes aturades.

Les restriccions en el subministrament global dels semiconductors, que afecten la indústria automobilística mundial, va obligar ja la setmana passada a Seat a parar la producció de l'A1 un parell de dies i s'havia decidit també perllongar el tancament ahir, avui i el divendres 25. La companyia ha assegurat que està fent tot el possible per restablir la producció habitual “al més aviat possible”, tot i que no pot descartar nous ajustos.

muntatg e 2

Seat ha afirmat que la demanda dels models Seat i Cupra es troba en aquests moments “en nivells pre-Covid” i que, en el segon cas, la marca ja ha lliurat més cotxes en els primers cinc mesos de 2021 que en el conjunt de 2020. “Farem tot el possible per fabricar i lliurar aquesta alta demanda dels nostres concessionaris i clients en el menor temps possible”, ha assegurat un portaveu de la companyia.

Seat va acordar fa setmanes amb els sindicats UGT i CCOO una sendera per recuperar la producció, després dels problemes amb els semiconductors de principis d'any, i tancar 2021 amb un volum de 500.000 unitats, similar al de 2019, abans de la pandèmia, un objectiu que podria perillar.

muntatge 3

Entre les mesures acordades es troba el treball en caps de setmana i l'obertura parcial de Martorell a l'agost mitjançant la distribució de les vacances durant tot l'estiu i el reforç d'empleats temporals.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix