Lidl revitalitza el Mercat de Can Vidalet d’Esplugues

La companyia recupera un espai històric del municipi amb la inversió de més de 7,5 milions d’euros, en la reconstrucció integral de l'edifici, la posada en marxa de la botiga, l'habilitació dels espais dels paradistes i la urbanització de l'entorn

Lidl Supermercats ha presentat avui la seva nova botiga situada al Mercat Municipal de Can Vidalet d’Esplugues de Llobregat, emplaçament que la cadena també ha revitalitzat per construir un dels seus establiments de referència a Catalunya.

E3b0WooXoAETq8B

La companyia, que ha recuperat un espai històric del municipi baixllobregatí, ha realitzat una inversió de més de 7,5 milions d’euros en la reconstrucció integral de l'edifici del Mercat Municipal de Can Vidalet, la posada en marxa de la seva nova botiga, l'habilitació dels espais que ocuparan els paradistes i la urbanització de l'entorn on se situa el mercat.

L'alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha visitat avui el nou establiment, que obrirà les seves portes demà, 10 de juny, i que dóna continuïtat a l'ambiciós pla d'expansió de Lidl a Catalunya. Durant l'acte, els assistents han pogut realitzar una visita al nou establiment.

lidl inauguracion 3

En la seva intervenció, José Mendieta, director regional de Lidl a Catalunya, ha reafirmat l'aposta de la cadena per Esplugues de Llobregat i ha explicat que “a més d'aquest projecte, Lidl ja compta amb la seva emblemàtica botiga dels Tres Molins, inaugurada a principis de l'any 2019, i en els propers mesos obrirem un nou centre al Mercat Municipal de la Plana, havent invertit entre els tres projectes 30 M€ i generant unes 90 ocupacions al municipi.”

lidel inauguracion 4

Per la seva banda, l'alcaldessa ha agraït el compromís de Lidl amb Esplugues, valorant la seva intervenció en la revitalització d'espais emblemàtics i tan importants per al municipi i ha destacat: “A Esplugues engeguem fórmules noves que potencien les aliances entre el sector públic i el privat. La remodelació dels mercats és una aposta molt important que servirà per reactivar negocis, però també per dinamitzar la ciutat en general. Sumar una botiga Lidl a la nostra oferta comercial multiplica el poder d'atracció per a tota mena de públic.”

Una nova botiga i més de 30 llocs tradicionals

L'edifici compta amb quatre plantes, que es destinaran a la botiga de Lidl, les parades tradicionals, planta logística de càrrega i descàrrega i aparcament. El supermercat comptarà amb una superfície de 1.300m2 i un horari comercial de dilluns a dissabte, de 9h a 21.30h. Per a la construcció del nou establiment, s'han tingut en compte diverses mesures d'estalvi energètic per assegurar l'eficiència de l'edifici, com és la instal·lació de panells solars, la il·luminació LED i la climatització eficient.

fc804e36 a071 42a3 ada5 ecaa2b42579b alta libre aspect ratio default 0

Amb l'objectiu de mantenir el caràcter emblemàtic del lloc, en la reconstrucció del mercat Lidl s'han respectat els seus elements més tradicionals i icònics, com és l'antiga volta característica de l'edifici. El projecte ha estat redactat per Josep Miàs, arquitecte reconegut internacionalment per altres projectes com el Club de Golf Fontanals o el Mercat de la Barceloneta. En el cas del Mercat Municipal de Can Vidalet, ha projectat un edifici molt colorit i amb la presència d'amplis finestrals, que permeten aprofitar la llum natural i reduir el consum lumínic.

lidl inauguracion 2

A més de la nova botiga de la companyia, a partir del proper mes de setembre, s'instal·laran a l'edifici més de 30 paradistes, que des de fa anys desenvolupen la seva activitat en un espai annex, habilitat provisionalment, a l'espera de l'execució del nou projecte. Amb la revitalització de l'emblemàtic mercat es recuperarà un espai que feia més de 12 anys que estava tancat.

La coexistència d'un supermercat amb les parades tradicionals dinamitzarà l'activitat de l'històric edifici, que va obrir les seves portes a finals del 1972, generant sinergies comercials que permetran al mercat ampliar la seva oferta i al client realitzar la compra de forma més completa. Amb aquesta renovació, el centre pretén convertir-se en un potent motor econòmic per a Esplugues de Llobregat, afavorint la revitalització de la zona.

En el seu compromís amb el desenvolupament econòmic i d'ocupació al territori, Lidl ha comptat amb la col·laboració d'empreses locals per a l'execució dels tres projectes, també en el del mercat.

Redacció / Fotos: Lidl -Aj. Esplugues

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix