"És l'última oportunitat per a les PIMES que encara no s'han digitalitzat"

José Manuel Casas, director general de Telefònica Catalunya, va participar en una nova trobada virtual del Fòrum Empresarial del Llobregat

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar una nova trobada virtual amb José Manuel Casas, director general de Telefònica a Catalunya,  qui va tractar  l'estratègia de l'empresa i les novetats que porta el desplegament de la tecnologia 5G , que s'accelerarà amb l'arribada dels Fons Europeus. A la jornada, Casas va destacar que ens trobem davant un moment clau per a la digitalització: "És l'última oportunitat per a les pimes i els autònoms que encara no s'hagin digitalitzat. Les que no abordin ja el procés de transformació digital no tenen cap futur.

Les empreses participants van demanar el desplegament de la connexió de fibra als polígons industrials i van mostrar interès en temes com la ciberseguretat, la domòtica, el teletreball i l'arribada dels Fons Europeus. Com a resposta, Casas va afirmar que "dels Fons Europeus, el primer que vindrà són ajudes per a desplegar la fibra òptica i el 5G" i va destacar els números que presenta Espanya quant al sector de telecomunicacions. "L'Espanya rural està avui més ben connectada que l'Europa urbana. Més del 70% de les empreses i llars del nostre país compten amb fibra òptica, més del 90% de la població té 4G i més del 80% té 5G. Aquesta quarta revolució industrial ens ha enxampat molt més preparats en infraestructures, però també és veritat que el 30% restant és un desafiament, per la qual cosa la nostra companyia s'ha compromès al fet que el 100% de la població espanyola tingui fibra òptica en 2025. Però no podem fer-ho sols", va afirmar.

"Fins ara, de cada 100 euros que s'han invertit en xarxes, 94 euros els han posat les operadores privades i la resta, les administracions públiques. Cal entendre que a les zones que són deficitàries, cal arribar conjuntament i que aquest esforç beneficiarà no sols a l'Espanya buidada sinó, en general, a la reducció de la petjada de carboni, perquè s'ha demostrat que gràcies a les telecomunicacions s'eviten desplaçaments innecessaris", va subratllar Casas.

El director general de Telefónica a Catalunya va assenyalar que la pandèmia ha realçat el paper de les operadores de telecomunicacions: “Durant les setmanes de confinament, vam tenir increments de trànsit de dades del 50% i de veu del 70%, el teletreball i el joc en línia es van multiplicar per set i els vídeos en streaming, per sis. En conseqüència, han guanyat importància tant l'elecció del proveïdor de telecomunicacions com el pressupost que les famílies dediquen a ell."

Tot i això, va destacar que, durant l'any 2020, "es van multiplicar entre 5 i 10 vegades els ciberatacs, ja que la vulnerabilitat de les persones treballadores a casa seva és molt més gran. Millorar la seguretat en aquest àmbit és una prioritat", va defensar.

Redacció / Foto: Fòrum Empresarial del Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix