Els hotels del Baix van rebre més de 83.500 turistes el tercer trimestre

Es va registrar només un 22% d’ocupació hotelera a conseqüència de la situació extraordinària de la pandèmia global i les restriccions de mobilitat

Segons l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat es va registrar un 22% d'ocupació hotelera el primer trimestre. La situació extraordinària de pandèmia global i les restriccions de mobilitat associades es reflecteix en la gran disminució de l’ocupació (18 punts menys respecte el primer trimestre de 2020). La valoració en el sector respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació és negativa (no arriba al 5 sobre 10 i baixa respecte les valoracions del quart trimestre).

hotels baix

El principal client dels establiments hotelers de la comarca en els mesos de gener, febrer i març ha estat el corporatiu (53% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha estat el mercat espanyol (78% del total). Mentrestant, les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) han estat: Catalunya (46,7%);  Madrid (8%);  València (7%); Andalusia (4%) i Itàlia (3%).

Img trimestral turisme 1T2021

Els clients procedents de Catalunya (+17%), València (+3%) o País Basc (+1%) van ser els que més han crescut (en pes respecte el total de pernoctacions del trimestre) a la comarca respecte el mateix trimestre de l’any anterior. En canvi, els procedents d’Estats Units i Canadà (-4%), França (-4%) o  Regne Unit (-3%) són els que més han disminuït. La zona Nord és la que registra la major ocupació del trimestre (25,4%). La Centre registra la tarifa més elevada (43,4€).

bg home 1

Els establiments d’1 i 2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (27%). Els de 4 estrelles són els que registren la tarifa més elevada (42,6€). Els establiments de quatre estrelles són els que registren una major disminució de les tarifes. Els establiments de 3 estrelles registren la disminució més gran de l’ocupació.

Tancaments

A causa de la pandèmia per coronavirus i a les restriccions associades, molts hotels continuen tancats. Així, al Baix Llobregat es registren onze establiments hotelers tancats (el 13% del total d’establiments hotelers). La zona Delta és la que concentra el major nombre d’establiments tancats (7) però la Centre és la que presenta una major proporció d’hotels tancats (el 20% del total dels seus establiments). Les places hoteleres en oferta disminueixen respecte l’any anterior (-1.749 places, un 18% menys). Tot i amb això, creix significativament el nombre d’hotels oberts a la comarca (10 hotels més respecte l’anterior trimestre).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Convocatòria D'assemblea general ordinária del consell esportiu del baix llobregar

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Estació Cornellà Centre

Cornellà i Esplugues es quedaran sense Metro més de dos mesos

El servei no estarà disponible des del 25 de juny fins a principis de setembre
3999

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix