Reig Jofre guanya 3,7 milions el primer trimestre de 2021

L’empresa santjoanenca augmenta un 11% més que en el mateix període de l’any passat on va aconseguir unes vendes de 62,1 milions d’euros

La farmacèutica Reig Jofre ha tancat el primer trimestre de 2021 amb un resultat consolidat de 3,7 milions d'euros, un 11% més que en el mateix període de l'any passat, després d'aconseguir unes vendes de 62,1 milions d'euros.

Aquest nivell de vendes és un 4% superior al de l'últim trimestre de 2020, quan el grup català va registrar el millor trimestre de la seva història a causa dels impactes de la Covid-19, i està en la línia del primer trimestre de 2020.

15887523026282

En un comunicat, Reig Jofre ha assegurat que l'ebitda (benefici operatiu) aconsegueix els 8,8 milions, la qual cosa suposa un 9% més respecte al mateix període de 2020, i que la millora del marge brut i el control de la despesa permeten que la rendibilitat ebitda/vendes se situï en un 14%.

Les divisions de Pharmaceutical Technologies, dedicada a la fabricació i venda de productes per a ús essencialment hospitalari, i la de Specialty Pharmacare, de producte mèdic de recepta, creixen respecte a 2020. En el primer cas, que representa el 44% de les vendes, la companyia aconsegueix un augment del 2% de les vendes gràcies a la bona evolució dels productes injectables, que creixen un 10%, especialment a escala internacional. Les gammes d'antibiòtics orals retrocedeixen, no obstant això, en produir-se menys infeccions per les mesures de distanciament.

La divisió de Specialty Products (30% de les vendes) experimenta un creixement del 3% gràcies a l'àrea de dermatologia, que representa el 41% de les vendes, mentre que l'àrea de Consumer Healthcare (26% de les vendes) cau un 6%.

IMG 20200407 155819 1200x592

Espanya, que representa un 42% de les vendes, ha reduït en un 11% els seus ingressos pel menor consum d'antibiòtics i el menor nombre de receptes expedides.

La resta de mercats europeus veu un augment del 4% de les vendes, destacant els mercats del nord d'Europa, mentre que la resta de països, que en conjunt representen el 13% de les vendes, aconsegueixen un 34% de creixement, amb un comportament especialment positiu del mercat asiàtic, que ja suposa el 8% dels ingressos.

Respecte a les inversions en tecnologia i ampliació de capacitat, ascendeixen a 3,1 milions d'euros en aquest trimestre, que corresponen a la renovació d'instal·lacions a la fàbrica de Toledo i a l'adaptació de la planta de Barcelona per a la fabricació de la vacuna Covid-19. El deute financer net es redueix fins als 49,6 milions d'euros, des dels 55 milions de tancament de l'any 2020.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix