“Sense indústria no hi ha futur i sense empreses no hi ha llocs de treball”

Toni Mora, president del CTESC, considera que L'Hospitalet i Baix Llobregat és un referent en la creació de consensos, ja que “tenim una facilitat innata en la generació d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat també amb la crisi provocada per la COVID-19"

El Fòrum Empresarial del Llobregat ha organitzat una trobada virtual amb Toni Mora, president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), qui ha tractat les principals línies d'acció de l'organisme com a òrgan consultiu i d'assessorament al Govern en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals. L'organisme recomana assegurar una capacitat administrativa suficient, transparència  en la planificació i avaluació dels projectes d'inversió i un marc de cooperació administrativa a diferents.

En aquest sentit, les empreses que han participat a l'eFòrum han demanat més concreció sobre com diferents sectors -com el comerç de proximitat- es podran beneficiar d'aquests fons europeus i les vies per promoure l'activitat econòmica a tot el territori. Com a resposta, Mora ha defensat davant dels assistents que "sense indústria no hi ha futur, i sense empreses no es poden crear llocs de treball" i ha fet una ferma aposta per "impulsar mesures públiques, sempre amb la col·laboració privada, per impulsar l'activitat econòmica i l'activitat social."

E0IR3EvXEAAFvyA

"El territori de L'Hospitalet i Baix Llobregat és, precisament, un referent en la creació de consensos. Tenim una facilitat innata en la generació d'acords entre administracions, organitzacions i empreses per tirar endavant i ho hem demostrat també amb la crisi provocada per la COVID-19", ha afirmat. Mora ha destacat també la necessitat que les infraestructures  i les millores d'accessos i mobilitat al territori "s'assoleixin d'una vegada" i ha defensat  el turisme com a "element de qualitat en ocupació i desenvolupament econòmic al Baix Llobregat."

Sobre l'acció del CTESC, ha lamentat que, encara avui, és una institució desconeguda, malgrat la important acció que realitza. "La missió del Consell és contribuir a adequar les polítiques governamentals a les necessitats de la societat mitjançant l’anàlisi i el debat de les aportacions dels representants de les organitzacions sindicals i patronals, dels sectors agrari, marítimopesquer i de l’economia social, a més de persones de reconegut prestigi en els àmbits que són competència del CTESC", ha subratllat. "Tot i que la vinculació dels nostres dictàmens no és obligatòria, el 70% de les nostres observacions estan contemplades a les normes", ha defensat Mora.

1458464447150

Per la seva part, Maria Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d'AEBALL/UPMBALL, va agrair la participació de Toni Mora i la seva defensa de la indústria, recordant la importància de la indústria agroalimentària. "És erroni pensar que el sector primari no té res a  veure amb la indústria. Quan parlem d'indústria, hem de pensar amb més amplitud", ha afegit.

Redacció / Fotos: AEBALL-Fòrum Empresarial del Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix