“Brutal” pujada de l’IBI als comerços del CC Ànec Blau de Castelldefels

Els comerciants volen constituir una plataforma contra aquest “desmesurat” augment de l’impost

L’Ajuntament de Castelldefels va aprovar l’octubre 2019 una pujada de l’IBI que havia d’aplicar-se el 2020. Així, l’increment del coeficient va passar del 0,4 al 0,6, és a dir un 50%. “Aquestes pujades no les paguen les grans empreses i repercuteixen als clients o, com és el nostre cas, als inquilins”, explica Luis Felipe Ambrojo, comerciant al centre comercial Ànec Blau.

anecblau2020 copiar

Ambrojo argumenta que durant l’exercici del 2019 vam tenir una caiguda important de la facturació a causa de les obres de remodelació del centre comercial (des de maig del 2019 al març del 2020). “I quan semblava que ens recuperaríem va arribar el tancament per la pandèmia del coronavirus”, afirma. Per tant, ha tingut el negoci tancant sis dels darrers dotze mesos i afegeix que “quan hem estat oberts hi ha hagut restriccions”. Així doncs, Ambrojo considera que “hem acumulat dos anys de pèrdues.”

“El desembre de 2020 ens assabentem de la pujada de l'IBI en rebre una factura de 534,19€ més IVA per aquest concepte. En principi no donàvem credibilitat a la gerència del centre comercial i li vam demanar explicacions pensant que podria tractar-se d'un lloguer encobert. No obstant això, i davant la nostra sorpresa i indignació, vam poder confirmar que era cert”, afegeix.

Sense resposta

D’altra banda, Ambrojo afirma haver enviat correus a l’alcaldessa i als regidors explicant “la injustícia i l’abús que havien comès al decidir frívolament i amb un argument demagògic aplicar tan brutal increment d’aquest impost regressiu. Només vam tenir contestació de Manu Reyes, del Partit Popular” (fa poc dies també amb Ciutadans segonas ha pogut saber La Premsa del Baix). Afirma que ”la resta no es va dignar a contestar menyspreant a la ciutadania que els paga els seus sumptuosos sous.”

Iniciativa

Per donar resposta a aquesta situació, Luis Felipe Ambrojo està impulsant una plataforma entre els comerciants de l’Ànec Blau que permeti obrir una via de comunicació amb l’Ajuntament i intentar buscar una solució al conflicte econòmic que deixa a molts comerços en una situació molt difícil.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix