Wizz Air suprimeix 344 vols d'Espanya per la pujada de les taxes

Així ho ha anunciat el director de comunicació de la companyia aèria hongaresa, Daniel De Carvalho, qui ha carregat contra la decisió del Govern, a qui ha acusat de "forçar ara als passatgers d'avió a pagar en forma de taxes per les terminals aeroportuàries banyades en or que ha construït".

L'executiu de Wizz Air ha qualificat d’ "exagerat" l'augment d'impostos, que ha atribuït  "als milions gastats per Aena en la construcció de terminals i en ampliacions totalment innecessàries", així com a "subvencions a Spanair i Air Nostrum, companyies sense valor".

En total, l'aerolínia de baix cost suprimirà 344 vols des d'Espanya, el que es traduirà en la pèrdua de 70.000 passatgers, sobretot en els aeroports de Barajas i del Prat, a partir de la tardor. "Si els costos baixos desapareixen, és normal que alguna de les nostres rutes també ho faci", ha exposat De Carvalho.

Wizz Air eliminarà la ruta que uneix Barcelona amb Poznan (Polònia), a més de les connexions Madrid-Katowice (Polònia) i Madrid-Praga (República Txeca). Així mateix, retallarà la freqüència en una quinzena de trajectes, com els que connecten les ciutats de Barcelona, ​​Madrid i València amb Budapest (Hongria), Sofia (Bulgària) o Bucarest, Timisoara i Targu Mures (Romania).

Paral·lelament a les supressions de rutes a Barcelona, ​​Madrid i València, Wizz Air, amb seu central a Ginerbra (Suïssa), ha començat a negociar la seva arribada als aeroports de Girona i de Reus.

Segons ha dit De Carvalho, en tractar-se d'aeroports "més barats", els passatgers podrien volar amb preus més baixos.

L'aerolínia, que va començar a operar a Espanya l'any 2004 amb dues rutes i 30.000 usuaris, fins a arribar el 2012 les 34 rutes i els 1,4 milions de viatgers, vola des dels aeroports de Madrid, Barcelona, ​​Girona, Saragossa, Màlaga , Alacant, València i Palma de Mallorca a diferents ciutats d'Hongria, Bulgària, Romania, Polònia, Ucraïna, República Txeca i Lituània.

 Héctor Marín | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
156

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix