La planta de Seat Martorell produirà vehicles elèctrics

El rei Felip VI i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, han visitat les instal·lacions

El president del grup Volkswagen, Herbert Diess, ha garantit aquest divendres que el grup alemany produirà vehicles elèctrics des de la planta de Seat a Martorell. Un dia després que el Govern central donés a conèixer que la primera fàbrica de bateries elèctriques d'Espanya se situarà 'a prop' de la planta martorellenca, Diess ha aprofitat l'esdeveniment de commemoració del 70 aniversari de Seat, al qual han assistit el rei Felip VI i el president del Govern central, Pedro Sánchez, per subratllar l'aposta de VW per la mobilitat elèctrica a Espanya.

SEAT 70 Aniversario 02 HQ

“Espanya té un enorme potencial per ser un 'hub' d'electromobilitat a Europa”, ha dit en la seva intervenció el màxim responsable de Volkswagen, grup al qual pertany Seat. “Pensem produir cotxes elèctrics aquí a la fàbrica de Martorell', ha assegurat el directiu alemany, si bé ja al juliol de l'any passat Seat ja va avançar que invertiria 5.000 milions d'euros en els propers cinc anys amb la intenció que el 2025 la seva planta de Martorell pogués acollir la producció de vehicles elèctrics. Amb tot, Diess no ha precisat quan podria començar la producció d'elèctrics a la planta catalana, que podria adjudicar-se la producció de petit elèctric per a tot el grup VW. El president del grup Volkswagen ha subratllat que tant el Govern espanyol com Seat i VW comparteixen “una sola visió: la transformació sostenible de la indústria de l'automòbil” a Espanya.

EvtqH4PXIAENNY9

EvtqGDrXIAcAPcM

I és que Diess ha recordat que la majoria de cotxes 100% elèctrics es fabriquen actualment a Alemanya, i que Espanya “amb prou feines té inversions' en matèria d'electrificació, per la qual cosa ha instat a 'millorar els esforços” perquè la producció de vehicles elèctrics sigui una realitat també a Espanya, que ha recordat que és el segon fabricant europeu de vehicles.

EvtqCOKXYAAafNd

El directiu ha rememorat que el grup Volkswagen va triplicar l'any passat les entregues de cotxes elèctrics, i ha assegurat que per això el Govern central i el grup alemany treballen “braç a braç per a la transformació” de la indústria espanyola de l'automòbil cap a la “mobilitat sostenible.”

Seat ja va anunciar ahir que participarà al costat del Govern central i d'Iberdrola en el projecte per crear la primera fàbrica de bateries elèctriques a Espanya, que se situarà prop de la planta de Martorell, encara que no se'n va donar a conèixer la localització.

Per la seva banda, el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, ha destacat en el seu discurs davant les autoritats que “fa 70 anys Seat va posar Espanya sobre rodes i que ara vol posar el país sobre rodes elèctriques”. El directiu ha assegurat que Espanya “no pot perdre el tren de l'electrificació” i que, encara que Seat farà el possible per impulsar la mobilitat sostenible, no podrà fer-ho en solitari. “Necessitem la col·laboració del Govern central, de les institucions i d'altres empreses clau del país”, ha dit Griffiths, que considera “vital” que Espanya impulsi un veritable ecosistema del vehicle elèctric, que incentivi la demanda i que desenvolupi la infraestructura de recàrrega. “Solament així l'electrificació serà possible”, ha remarcat.

El president de Seat ha recordat que el 2020 va ser un any complicat a causa de la crisi del coronavirus, però ha assenyalat que encara així la marca ha impulsat grans projectes, com el començament de la producció dels primers híbrids endollables a la planta de Martorell, l'aposta per la micromobilitat o l'esmentada inversió de 5.000 milions fins al 2025. “La pandèmia no ha aconseguit frenar els nostres plans”, ha apuntat Griffiths, que ha avançat que l'objectiu ara de Seat és “avançar” en la transformació cap a la mobilitat sostenible: “Volem electrificar Seat i Espanya i liderar la recuperació econòmica d'aquest país.”

EvtfrUdXEAAtuSk

Wayne Griffiths considera que l'arribada de les vacunes contra la Covid-19 i les possibilitats de futur que s'obren amb els fons europeus “ens permeten ser optimistes” i avançar en la recuperació del sector industrial, un dels més afectats per la pandèmia.

Abans dels discursos, Griffiths i Diess han mostrat al rei, al president del Govern central i a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, les instal·lacions de Seat a Martorell i els últims models tant de Seat com de Cupra.

EvtfrUGWgAAs8 J

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, o el president del comitè de Seat, Matías Carnero, han estat algunes de les personalitats que han acudit a l'esdeveniment institucional, al qual no ha acudit cap representant del Govern, més enllà del cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

ANC i Òmnium, en contra del monarca

ANC i Òmnium han desplegat quatre pancartes a ponts de Martorell sobre l'AP-7 i l'A-2 sota el lema 'Catalunya no té rei', en contra de la visita de Felip VI a la fàbrica Seat. Els Mossos han retirat tres pancartes, i només n'han deixat una: la del pont de l'AP-7 al costat del parc forestal de Can Cases. A les 11:30 hores, el cos policial ha permès que ANC i Òmnium Cultural tornin a penjar les pancartes un cop han fet les pertinents comprovacions de seguretat, han explicat fonts policials.

EvtiKO2XAAAu80

Evs4ykGWgAIUCpQ

La protesta ha concentrat una vintena de persones des de les nou hores, en una concentració on també hi ha participat la Intersindical-CSC. Segons fonts de l'ANC, els Mossos han identificat diverses persones en els ponts on han retirat pancartes. A les 9:45 hores una desena d'agents policials han fet fora la gent concentrada, argumentant del risc que caiguessin pel pont a la carretera. L'acte ha transcorregut sense més incidents.

Redacció / Fotos: Casa Reial-ANC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix