Els sindicats de Nissan continuaran mobilitzats

Una de les tres plantes de l’empresa automobilística es troba a Sant Andreu de la Barca

Els representants sindicals dels treballadors de Nissan han assegurat que seguiran mobilitzats perquè "el conflicte no acaba fins que se certifiqui la reindustrialització" de les plantes que la companyia automobilística té a Catalunya, entre les quals hi ha la de Sant Andreu de la Barca. Així ho va assegurar ahir dimarts en una roda de premsa en la qual han participat Miguel Ruiz, de Sigen-Usoc; Miguel Ángel Boiza, de CCOO; Manel Sanz, d'UGT, i Joaquín Cano, de CGT.

"No parlem sol dels treballadors directes, parlem d'un teixit industrial important", ha assegurat Boiza, que ha subratllat que no s'estan fent els passos necessaris per a la reindustrialització de les tres plantes de Nissan a la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. Per part seva, Cano ha apuntat que si algú pensa que el conflicte va quedar resolt amb la signatura de l'acord el passat 5 d'agost, "està molt equivocat". Segons el líder sindical, en aquest moment "només" es va aconseguir temps per a la reindustrialització i el manteniment dels llocs de treball.

EtNv8bGXMAErUEt

El paper que han pres les administracions públiques ha estat blanc de les crítiques dels diferents sindicats, que han reclamat que vagin de la mà en la cerca de nous projectes per a les plantes. Ruiz ha criticat la "descoordinació palesa" entre les diferents administracions i la falta d'avanços que hi ha hagut fins al moment. "El que estem veient és una vergonya per part dels representants polítics", ha afegit el representant de Sigen-Usoc, que ha recordat que durant el debat celebrat diumenge passat entre els candidats a la presidència de la Generalitat catalana no es va esmentar la situació dels treballadors de Nissan.

Sanz ha apuntat que els sindicats compten "amb molt poca informació" dels projectes que han arribat per a ocupar les plantes de Nissan a partir del pròxim any i ha explicat que, a pesar que saben que hi ha contactes, no saben res de les empreses. En aquest sentit, Boiza ha preguntat sobre qui està coordinant i intentant convèncer a les companyies interessades en les plantes de Nissan i ha assegurat que no hi ha indicis de "que s'estigui desenvolupant res."

sindicats nissan 3

Mobilitzacions i projectes

Els diferents sindicats han apuntat que no descarten realitzar noves mobilitzacions per a reclamar que s'avanci en el projecte de reindustrialització de Nissan. De moment, no posen límits temporals per a iniciar aquestes mobilitzacions, encara que Boiza ha sostingut que la campanya electoral pot ser "una de les opcions" per a fer-les.

sindicats nissan 2

Un dels projectes que s'ha plantejat és la instal·lació d'una planta de bateries elèctriques, encara que els representants sindicals han avisat que "hi ha tres territoris que liciten per aquesta planta". A més, han posat l'accent que tant València com Aragó han mostrat interès per aquest projecte mentre que "a Catalunya no es veu molta iniciativa" i temen que altres territoris es puguin quedar amb aquest projecte.

Redacció / Fotos: CCOO Nissan

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix