La iniciativa, una de les primeres d’aquest tipus a la comarca, estarà gestionada per l’empresa municipal Procornellà.
Un advocat especialitzat en aquests temes serà l’encarregat de les accions de la nova oficina, que oferirà assessorament professional, personalitzat i gratuït, actuarà com a intermediària neutral entre les famílies i els bancs per tal de trobar solucions adients i viables per al retorn del préstec o bé per a la seva resolució pactada.
L’Ajuntament subscriurà dos convenis de col·laboració: un amb l’Agència de l’Habitatge del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i un altre amb la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO).
Pla d’Ocupació Local
Una altra de les mesures immediates que l’Ajuntament està posant en marxa en el marc de l’Acord Social és la creació de llocs de treball temporals a través de l’empresa municipal Procornellà, que té una dotació econòmica de 3 milions d’euros finançats amb recursos propis per al foment de l’ocupació, dels quals 1,5 són per a projectes de transformació i millora de l’espai públic, segons han informat fonts municipals.
El nou Pla d’Ocupació preveu la contractació de persones de la ciutat en risc d’exclusió social amb una edat de 45 a 55 anys, que en l’actualitat no reben cap tipus de prestació i amb càrregues familiars.
Aquestes persones han estat contractades per un període de sis mesos per a la realització d’obres de remodelació a l’espai públic de la ciutat.
R. | Foto: Ajuntament Cornellà