Augmenten les demandes d’ocupació i l’afiliació al setembre

Creixen en 1.252 a les oficines de treball, mentre que l’afiliació a la Seguretat Social puja en 17.067 persones

Segons un informa de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat al setembre va augmentar en 1.252 el nombre de persones demandants d’ocupació al Baix Llobregat respecte les que hi havia el mes d’agost i que sumen un total de 140.091. D’aquest creixement, 2.495 corresponen a la resta de demandants, que aplega, entre d’altres, el conjunt de demandants ocupats en què s’encabeixen les persones afectades per ERTOAquest mes disminueix l’atur en 1.219 persones i les altres no ocupades en 24.

Captura de pantalla 2020 10 21 a las 16.14.24

Si s’observa el detall de la variació de demandants i d’atur registrat per activitats econòmiques, es veu com les activitats relacionades amb l’ocupació són les que fan créixer més l’atur registrat, aquestes comprenen les persones contractades per empreses de treball temporal (ETT), mentre que en la resta de demandants d’ocupació, que és on podem observar les activitats econòmiques més afectades per ERTO, les activitats de serveis de menjar i begudes, el comerç al detall i a l’engròs, la fabricació de vehicles de motor i activitats especialitzades de la construcció són les activitats que més creixen.

comercio minorista fruteria mercado

El nombre d’afiliacions de persones cotitzants en el sistema de la Seguretat Social ha crescut respecte del mes d’agost en 17.067 afiliacions. Aquest augment es registra tant, en les de règim general  (+17.051)  com en el règim autònom (+62). Tot i aquest creixement (+5,5% respecte agost), s’observa una caiguda del -1,7% de l’afiliació a tots els règims respecte el mes de febrer.

Aquest informe realitza un seguiment de les principals fonts estadístiques de dades relacionades amb el mercat de treball durant els mesos posteriors a les mesures extraordinàries decretades per l’estat d’alarma declarat el passat 14 de març de 2020. Concretament: demandes d’ocupació i atur registrat; afiliació a la Seguretat Social i mesures de regulació d’ocupació.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix