Lleugera recuperació del nombre d’empreses del Baix al tercer trimestre

Segons el darrer informe trimestral de conjuntura econòmica del FEm Llobregat, el nombre de centres de treball va pujar fins als 25.648, un 0,8% més que al primer trimestre de 2020

El Fòrum Empresarial del Llobregat acaba de publicar l’Informe sobre Conjuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat corresponent al tercer trimestre del 2020. Segons l'estudi, elaborat a partir d'informació extreta de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre de centres de treball, a 30 de juny de 2020, va pujar fins als 25.648. Aquesta xifra mostra una pujada del 0,8 per cent respecte a l’existent a finals de març, on trobàvem 25.436 centres oberts.

FG005145 octubre

L’atur baixa poc

A finals de setembre teníem 65.990 persones en situació d’atur dins del nostre territori, la qual cosa implica una disminució de poc més de 2.000 persones respecte al final del trimestre anterior. En termes interanuals, l’atur ha augmentat gairebé un vint-i-set per cent al passar de 52.000 aturats al setembre de 2019 als 65.990 esmentats abans. Aquest enorme augment s’explica, lògicament, pel trasbals provocat per la COVID-19 i les seves conseqüències, trobant-nos el pic àlgid en el mes de juny amb més de 68.000 persones en situació d’atur.

Mirant els números amb profunditat, veiem que en quatre poblacions ha augmentat l’atur, encara que a Molins de Rei i Sant Climent de Llobregat només en una persona més. En termes relatius, les poblacions amb major disminució de l’atur varen ser: Abrera (-12,76%), Sant Esteve Sesrovires (-9,4%), Esparreguera (-8,77%), Sant Andreu de la Barca (-8,68%) i Begues (-8,5%).

EVFite6UcAIXgE

Amb dades del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), en el tercer trimestre de l’any es varen formalitzar 74.683 contractes de treball, això implica una disminució de més del 25% respecte als 101.507 realitzats en el mateix trimestre de 2019, però són un 65% més que en el segon trimestre, en el moment àlgid de confinament. I queda una mica per sota dels 86.103 contractes formalitzats en el primer trimestre d’aquest 2020.

Amb dades extretes del Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones, a finals de setembre teníem 419.928 persones ocupades, donades d’alta a la Seguridad Social. Això implica que recuperem l’ocupació que teníem a finals de març, abans del període màxim de confinament. A aquestes dades, com a tota estadística, cal mirar-les amb respecte, perquè no inclouen les persones que estan afectades pels ERTOs.

oficina treball inem

A finals de juny hi havia 407.482 persones donades d’alta a la Seguretat Social, de les quals 108.785 persones estaven en ERTO al territori, però des d’aleshores no tenim aquesta dada actualitzada de la Conselleria competent. Aquestes dades de finals de juny impliquen que l'afiliació efectiva, població realment ocupada, era de 298.697 persones.

Respecte a novembre de 2019, que va ser el mes de màxima ocupació, acumulem una pèrdua de 17.373 llocs de treball. Però si fem la comparativa amb les dades de finals del primer trimestre, març, la pèrdua es capgira en un augment de 862 nous treballadors, sempre tenint
en compte que no sabem quanta població activa està dins dels ERTOs.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix