Més de 174.000 turistes van visitar la comarca el primer trimestre de l'any

L'ocupació hotelera va ser del 41,6% i les tarifes van baixar un 9%

Durant el primer trimestre de 2020 es van ocupar el 41,6% de les places hoteleres ofertes en els hotels de la comarca. Respecte el primer trimestre de 2019 va disminuir l'ocupació (-21pp) i les tarifes (-9%). El Baix Llobregat es continua situant entre les comarques de Barcelona amb major ocupació. Gener va ser el millor mes d'ocupació d'aquest trimestre.

hotel baix llobregat si

L'ocupació (41,6%) va ser inferior a la prevista per aquest trimestre. La valoració respecte a la marxa del negoci i l'ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca, tot i que encara no es coneixien els efectes de la COVID-19.

Els negocis va ser el principal motiu d'estada dels clients a la comarca aquest trimestre (48,1% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha estat el mercat espanyol (57,4% del total) i augmenta el seu pes respecte l'any anterior (+5pp).

hotel baix si

Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) va ser Catalunya (30,6%); Regne Unit (7,6%); Madrid (6,9%); França (5,7%); i Andalusia (5,1%).

Els clients procedents de Andalusia (+2,1pp), Estats Units i Canadà (+0,9pp) o País Basc (+0,7pp) van ser els que més han crescut a la comarca respecte el mateix trimestre de l'any anterior. En canvi, el procedents de Alemanya (-2,4pp), Itàlia (-2,1pp), França (-1,6pp) o Xina (-1,5pp) van ser els que més van disminuïr.

hotel habitacio platja ac gava baix llobregat

El preu mig dels hotels (63,7€) va disminuir respecte l'any anterior, tot i que respecte l'any anterior la mitjana tarifària va augmentar en els hotels de quatre estrelles i a la zona Centre. La Nord va ser la zona que va registrar la major ocupació del trimestre (45,9%). La Centre va registrar la tarifa més elevada (72,1€). L'ocupació va disminuir en totes les zones. Només va augmentar la mitjana tarifària a la zona Centre.

Els establiments d'1-2 estrelles van ser els que van registrar la major ocupació del trimestre (46,9%) i els de 4 la tarifa més elevada (90,2€). L'ocupació disminueix en totes les categories i la mitjana tarifària només creix en els establiments de 4 estrelles i el major descens es registra en els de categoria inferior.

Redaccioó / Fotos. Arxiu-Turisme Baix Llobregat-Aj. Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix