El sector turístic del Baix Llobregat, en creixement

En el 2019 hi va haver un total d’1.229.905 turistes i 2.416.065 pernoctacions en els hotels de la comarca

El passat 2019 va continuar mostrant el sector turístic del Baix Llobregat com un sector dinàmic, en creixement i amb bones valoracions tant per part del sector com pel turista. Així ho indica l’informe anual de l’Observatori Comarcal. Un informe que combina dades generals del sector (clima empresarial, tendències futures o ingressos per turisme internacional) amb les dades concretes de la comarca (dades de mercat de treball: ocupació, afiliació, contractació i atur registrats; dades d’ocupació hotelera: perfil del turista, mitjana d’ocupació o de tarifes).

157be9 60b081e18f64447cb1a156e199539849 mv2

El pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva de la comarca supera al pes que té aquest sector en l’Àmbit Territorial Metropolità i en el conjunt de Catalunya. El 15% de les empreses i el 12% de la població ocupada del Baix Llobregat desenvolupen activitats turístiques. A la vegada, l’11% del total de la població ocupada en el sector turístic de Catalunya desenvolupa la seva activitat al Baix Llobregat.

Barcelona ocupa el quart lloc de les ciutats en convencions internacionals celebrades i ocupa el primer lloc del rànquing mundial en l’estimació del nombre de participants. Aquest fet incideix de manera positiva en l’ocupació hotelera.

Castelldefels16 Turisme Baix Llobregat 25

Així mateix, el turisme vacacional, d’oci i familiar també és clau en l’ocupació hotelera del Baix Llobregat i així es tradueix en les accions de promoció desenvolupades pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

En el 2019, hi va haver un total d’1.229.905 turistes i 2.416.065 pernoctacions en els hotels del Baix Llobregat. Cinquè any amb millor xifra d’ocupació (64,8% de l’ocupació de les seves places). Les pernoctacions han estat realitzades de manera equilibrada entre estrangers (52% del total) i espanyols (48%). Catalunya, França, Madrid i Regne Unit principals procedències dels clients dels hotels de la comarca.

Creix el pes del sector hostaler en el conjunt del PIB de serveis al Baix Llobregat (+0,4%) i en major mesura que al conjunt de Catalunya (+0,1%). Dos municipis del Baix Llobregat (Castelldefels amb el 15% i Viladecans amb el 10,2%) situen l’aportació de l’hostaleria en el PIB municipal de serveis per sobre de la mitjana catalana. Sant Boi de Llobregat (8,1%), Gavà (7,9%) i Esplugues de Llobregat (amb el 6,7%) són els altres municipis de la comarca amb major pes de l’hostaleria en el PIB del sector serveis.

Captura de pantalla 2020 07 28 a las 18.32.27

El conjunt de les transferències de la taxa als establiments turístics del Baix Llobregat suposen el 2,1% del total de les transferències de Catalunya. Més del 46% dels ingressos d’aquesta taxa provenen de la ciutat de Barcelona. Castelldefels, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí i Gavà són els municipis que més participen en el fons del foment de turisme (taxa turística) a la comarca.

Captura de pantalla 2020 07 28 a las 18.32.52

Dels 65 hotels registrats en l’OMET als municipis del Baix Llobregat, 25 eren d’1 i 2 estrelles; 18 de 3 estrelles i 22 de 4 estrelles. Si mirem la distribució de les places hoteleres observarem, però una major concentració de l’oferta hotelera en establiments de categoria superior (el 53% de les places corresponen a hotels de 4 estrelles o 4 estrelles superior). Establiments hotelers segons categoria. Font: OC-BL a partir del registre de l’Oferta Municipal dels Establiments Turístics (OMET). Generalitat de Catalunya. 12 municipis del Baix Llobregat no compten amb cap establiment hoteler. La majoria dels establiments i places es concentren a la zona Delta i Castelldefels concentra el major nombre d’hotels de la comarca.

97688116

A finals de 2019 hi havia 800 Habitatges d’Ús Turístic (HUTs) registrats al Baix Llobregat. Els municipis amb un major nombre d’HUTs són Castelldefels (348, el 44% del total) i Gavà (202, 25%). Només 5 municipis de la comarca (La Palma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí i Olesa de Montserrat) no compten amb un HUT.

Captura de pantalla 2020 07 28 a las 18.35.14

Redacció / Fotos: Arxiu-OCBLL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix